Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Cambra de Comerç premia l’emprenedoria ebrenca

Els empresaris demanen la millora d’infraestructures com l’estació intermodal de mercaderies o el tercer carril a l’AP-7

| Actualizado a 02 diciembre 2022 18:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Prop de dos-cents empresaris de les Terres de l’Ebre van participar dijous nit a la setena edició dels premis Cambra, que organitza la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa. En un lluït acte celebrat al Racó de Mig Camí de Tortosa, la Cambra va premiar i reconèixer diferents iniciatives empresarials en l’àmbit de l’emprenedoria, la sostenibilitat o l’aposta per les noves tecnologies, entre d’altres.

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, va destacar el paper de les empreses en la generació de riquesa per al territori tot remarcant el necessari encaix entre economia i sostenibilitat. «No hi ha territori sense productors ni productors sense territori», va puntualitzar.

Faiges va demanar la millora d’infraestructures per a les Terres de l’Ebre, com l’estació intermodal de mercaderies, el tercer carril de l’AP-7 o el desdoblament de l’Eix de l’Ebre.

També l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va incidir en aquestes millores i va remarcar la necessitat d’ampliar el Polígon Catalunya Sud, que s’està tramitant. Roigé va destacar l’arribada d’importants empreses per al territori com Florette i Kronospan, que està a punt de posar-se en marxa. Francesc Sutrias, secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana de la Generalitat, va empomar els compromisos, especialment en l’enllaç ferroviari amb el polígon i va declarar que «el Govern és a prop», malgrat que «la maduració dels procesos és lenta».

Els premiats

En la categoria d’Emprenedoria, el premiat va ser Calafat SA; en Sostenibilitat el reconeixement va recaure en Florette Ibérica SL; la millor estratègia va ser per a Bodegas y Destilerias Lehmann; el premi per transformació digital va ser per a Pentamatik SCP, mentre que la internacionalització per a Coycama SL. Finalment, en la categoria de responsabilitat social empresarial la guanyadora va ser Remsa Memorial SA, mentre que la d’innovació va ser Nomen Foods SL.

El jurat dels Premis Cambra 2022 també va fer cinc reconeixements atorgats a empreses que han col·laborat amb el projecte de la Cambra «Productes Locals de Qualitat». Les empreses guardonades en cadascuna de les categories van ser l’Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall SCCL, Algueró Montesó SL, Agrícola Sant Vicenç SL (Vins i Olis Suñer), Sucesores de José M Benet (Xocolates CREO), i Turisevents SL 2013 (Musclarium SL).

La Medalla al Mèrit d’Or de la Cambra de Comerç va ser per a José Maria Chavarria Homedes, en reconeixement al capdavant de la institució com a president de l’any 2015 fins a l’any 2019, i com a vicepresident del juny de 2006 fins al maig de l’any 2015.

L’acte va ser conduït per la periodista Clara Tena i el presentador Quique Pedret, i també va comptar amb uns gags teatrals a càrrec de TEATRANT by hiberus Tortosa. La vetllada va finalitzar amb un sopar networking. Enguany amb les aportacions econòmiques que van fer tots els assistents a l’acte, es farà una aportació econòmica solidària de 2.750 euros, a benefici del Banc d’Aliments l’Arxiconfraria de la Cinta.

Comentarios
Multimedia Diari