Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Clínica Terres de l’Ebre renova equips tecnològics

S’ha destinat més d’un milió d’euros a millores en els serveis de Radiologia i Oftalmologia, mentre hi ha pendents obres de remodelació per adequar nous espais de consultes externes

| Actualizado a 03 agosto 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Clínica Terres de l’Ebre ha destinat 1,2 milions d’euros a renovació tecnològica i millora de les seues instal·lacions, que donen servei a usuaris (principalment de mútues) d’arreu del territori, el Matarranya i el nord de Castelló.

El centre, propietat de l’Ajuntament de Tortosa com l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, ha renovat diversos aparells del servei de Radiologia. Així, s’ha instal·lat un mamògraf digital nou i un arc quirúrgic, a més de millores estructurals dins de l’àrea. «Per tal de poder tenir aparells punters s’ha fet una inversió de 580.628 euros, amb una subvenció per part del Servei Català de la Salut de 162.000 euros, detalla l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

A més, a la Clínica també s’han renovat els aparells d’Oftalmologia, per al tractament de cataractes, amb una inversió de 278.000 euros. Aquests aparells estan a punt d’arribar per poder ser instal·lats, segons va explicar el director del centre, el doctor Salvador Pallejà.

També s’ha adquirit un nou ecògraf portàtil, tres desfibril·ladors portàtils, un monitor de quiròfan i quatre carros d’anestèsia.

A més, s’ha remodelat l’office, s’han pintat habitacions i s’han renovat els controls de la tercera planta, «tot plegat per fer el manteniment adequat del centre», afirma Roigé.

A partir del setembre es preveuen noves obres, «ja que es necessiten nous espais i es reacondicionaran algunes zones», explica Pallejà. S’ha d’ampliar l’àrea d’extraccions, unes obres que estan pendents d’acabar; i millorar espais de la segona planta, «on hi ha habitacions que s’utilitzen poc i s’han de remodelar per destinar-ho a consultes externes».

«Fem una aposta important a nivell de salut des de l’àmbit municipal i donem resposta a les necessitats que genera aquest equipament». En aquest sentit, Roigé recorda que l’Ajuntament va comprar la Clínica l’any 2013 amb l’objectiu de poder mantenir el servei que oferia l’antiga Aliança, un equipament de referència més enllà de les Terres de l’Ebre.

Així, remarca que es mantindran tots els serveis actuals. «L’objectiu d’aquestes inversions és oferir una atenció puntera i més eficient», insisteix.

Roigé també nega que hi hagi voluntat de traslladar serveis des de la Clínica cap a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, un temor que van apuntar diversos representants dels treballadors i que ja va explicar el Diari.

«El que va succeir és que es va proposar a dues persones de la Clínica Terres de l’Ebre poder incorporar-se a l’Hospital de Jesús, tenint present que aquí necessitàvem més espai per donar un millor servei a una part d’administració. I les dues persones hi van estar d’acord».

En tot cas, l’alcaldessa recorda que es tracta de dos equipaments sanitaris municipals, amb una única direcció, «fet que suposa poder millorar els serveis, compartir-los i complementar-los».

Comentarios
Multimedia Diari