La festa de la sega de l’arròs reuneix 130 restauradors

Arròs Bayo (Nomen Foods) organitza una jornada professional al Mas Tramontano

| Actualizado a 28 septiembre 2021 05:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Arròs Bayo (Nomen Foods) va organitzar ahir una jornada professional, coincidint amb la sega de l’arròs al Delta de l’Ebre, que va reunir més de 130 restauradors i va comptar amb la participació dels xefs més prestigiosos de la demarcació de Tarragona.

La jornada va tenir una potent sessió de cuina en directe al centre d’interpretació Mas Tramontano, a Deltebre, amb la participació de xefs de prestigi, entre els quals es troben posseïdors d’estrella Michelin com ara Fran López (Vila Retiro), Pep Moreno (Deliranto) i Vicent Guimerà (L’Antic Molí). També hi van participar, entre d’altres, Carles Gaig (Gaig) o Álex Vidal (Casa Elena). Les sessions també es podien seguir en directe per Youtube.

«L’objectiu de la jornada és reivindicar l’arròs, però volíem donar-li un punt de caràcter festiu, ja que venim de la pandèmia i el sector de la restauració ha patit moltíssim. Tot el que puguem fer des de Bayo per ajudar l’hostaleria nosaltres n’estarem encantats», explicà al Diari Fortu Simón, director de Màrketing de Nomen Foods. «I ho hem fet des de Mas Tramontano, on hi ha la gama premium de Bayo, per establir sinèrgies i compartir experiències».

Des de Nomen Foods es va adquirir Mas Tramontano just abans de la pandèmia, per treballar un arròs mitjançant un procés més artesanal i obtenir-ne la màxima qualitat. La jornada d’ahir va servir per presentar aquest especial espai, una finca recuperada per Nomen Foods on es cultiva arròs des de principis del segle XX i que en 1956 va acollir la primera màquina segadora de tot el Delta.

El xef amb Estrella Michelin Fran López, que va preparar ahir un arròs de cap i pota i un altre de pato i anguila, explicava que al seu restaurant empra l’arròs de qualitat en tots els menús. «No hi ha cap menú que no tinga un arròs, a casa nostra. Del contrari no tindria sentit. Estem al Delta i l’arròs, com els peixos i les aus aquàtiques, són la nostra identitat». El xef va expressar la importància d’escollir un bon arròs a l’hora de cuinar: «l’arròs és un producte que dins d’un plat té un cost baix, ja que poden menjar moltes persones. Però el diferencial de preu que pot haver amb un producte extra no influeix massa en el client. Així que què millor que agafar un bon arròs, un producte que absorveixi bé i soporti bé el gra, cosa que marca la diferència». López va valorar molt positivament la posada en marxa del projecte Mas Tramontano i la celebració d’una jornada adreçada al sector. «Espero que siga la primera de moltes jornades», va declarar.

El grup d’alimentació Nomen Foods s’encarrega de la producció i comercialització de les marques Nomen, Bayo i Segadors de Delta. Nomen és la principal marca de Grup i va dirigida al mercat de gran consum, mentre que Bayo és una línia de productes per als professionals de l’hostaleria i la restauració (compta amb fins a 14 varietats d’arròs). L’any 2009, l’empresa va llançar la marca Segadors de Delta i també sota aquesta marca l’empresa produeix un licor d’arròs de renom. A més, Nomen Foods disposa d’una moderna planta de producció a Deltebre.

Comentarios
Multimedia Diari