La fiscalia sol·licita 9 anys de presó per a l'acusat de matar el seu pare a ganivetades a Gandesa

El ministeri fiscal aprecia l'atenuant molt qualificat d'alteració psíquica, ja que el fill patia trastorns 'de llarga evolució'

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Temas:

La fiscalia sol·licita 9 anys de presó per a l'acusat de matar el seu pare a ganivetades en ple carrer a Gandesa. Segons ha pogut saber l'ACN, la fiscalia tipifica els fets d'homicidi amb l'agreujant de parentiu, però aprecia l'atenuant molt qualificat d'alteració psíquica, ja que l'acusat patia trastorns de llarga evolució que precisaven de tractament. Segons l'escrit d'acusació, el fill mantenia una relació "conflictiva" amb el seu pare. L'11 de març de l'any passat, tots dos es trobaven fent cafè en un bar i, un cop van sortir al carrer, van començar a discutir i a insultar-se. Seguidament, el fill s'hauria abraonat sobre el pare i li hauria clavat diverses ganivetades fins a produir-li la mort.

 

La víctima, Miquel Cabús de 74 anys, i el seu fill, Miquel Joan Cabús, havien estat fent un cafè, a un bar pròxim a la plaça de l'Ajuntament de Gandesa. Van sortir del bar alhora, i just al girar el cantó de l'Ajuntament, alguns testimonis van sentir una forta discussió amb insults. El fill va apunyalar en diverses parts del cos al seu pare, ferint-lo mortalment. L'agressió va tenir lloc al carrer Sant Miquel del municipi, al costat de l'Ajuntament, just al davant d'una casa propietat de la víctima. Els Mossos d'Esquadra van detenir l'autor poc després dels fets i, actualment, l'home es manté en situació de presó provisional.

 

Segons van apuntar fonts veïnals a l'ACN el mateix dia del crim, pare i fill estaven enemistats des de feia anys, ja que el jove tenia problemes amb les drogues. De fet, segons la fiscalia, no es parlaven des de l'any 2001. Per aquests fets, el ministeri fiscal sol·licita 9 anys de presó per l'homicidi, amb l'agreujant de parentiu i amb l'atenuant molt qualificat d'anomalia psíquica, ja que l'acusat patia "trastorns psicòtics i esquizofrènia paranoide, de llarga evolució que precisaven de tractament". A més, sol·licita que indemnitzi les seves dues germanes amb 100.000 euros cadascuna. El judici se celebrarà amb jurat popular durant els pròxims mesos a l'Audiència de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari