Ajuts a fons perdut per als comerços i restaurants d'Alcanar afectats pels aiguats

El Departament d’Empresa de la Generalitat obre una línia de subvenció dotada amb 500.000 euros

| Actualizado a 27 septiembre 2021 16:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els establiments comercials, de restauració i serveis del municipi d’Alcanar afectats pels aiguats de l’1 de setembre rebran un ajut extraordinari a fons perdut del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. El conseller Roger Torrent ha visitat Alcanar i les Cases d’Alcanar i ha anunciat aquesta línia d’ajudes, dotada amb 500.000 euros.  

La convocatòria s’obrirà a meitat octubre,  a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), destinada a comerços, bars, restaurants, cafeteries i serveis assimilats. Comptarà amb dues línies diferenciades: un ajut de fins a 3.000 euros per als establiments que van estar entre 1 i 7 dies tancats, i fins a 8.000 euros per als que van superar la setmana sense poder obrir arran dels desperfectes ocasionats per la tromba d’aigua. 

De fet, segons detalla l’alcalde del municipi, Joan Roig, a hores d’ara encara hi ha negocis que no han pogut reobrir les seues portes. Seria el cas de diverses botigues a Alcanar i restaurants de les Cases. 

El director general de Comerç, Jordi Torrades, explica que un cop publicada la convocatòria d’aquests ajuts extraordinaris, els comerciants tindran deu dies per fer la petició, amb una declaració responsable però sense haver de justificar despeses ni presentar factures per sol·licitar-lo. 

Es preveu que els ajuts es paguin al mes de novembre. Així, en els propers dies es convocarà una sessió informativa amb el sector, per tal de facilitar-los tota la informació i detallar com sol·licitar l’ajut. 

Es calcula que dels vora 270 comerços, restaurants i serveis que hi ha entre els nuclis urbans d’Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja, uns 200 s’haurien vist afectats en major o menor mesura pels aiguats del passat 1 de setembre. «Aquesta no és una qüestió local, sinó de país; i hem de sortir d’aquesta situació complicada per al municipi amb l’ajuda de les administracions supramunicipals», afirma l’alcalde canareu. Els ajuts «aniran bé per a la tornada a la normalitat d’un sector que ja venia tocat per la pandèmia i amb les pluges de l’1 de setembre va acabar de tocar fons», afegeix Joan Roig. 

«Hem volgut ser proactius. No n’hi ha prou amb paraules ni amb la visita, calia generar recursos  i projectar-los. Aquesta línia d’ajuts extraordinaris i a fons perdut ha de servir per ajudar a recuperar la normalitat al municipi», afirmà per la seva banda el conseller Roger Torrent, qui va recórrer els carrers comercials d’Alcanar i les Cases per parlar amb els botiguers i conèixer així de primera mà les afectacions i problemes viscuts. 

Comentarios
Multimedia Diari