Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La inflació i la crisi de la Covid avancen una nova recollida d’aliments

El Banc d’Aliments organitza un recapte a Tortosa marcat per la necessitat d’obtenir amb urgència llet i conserves

| Actualizado a 07 mayo 2022 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El Banc dels Aliments, juntament amb Càritas, Creu Roja, l’Arxiconfraria de la Cinta i l’Ajuntament de Tortosa organitzen ahir i avui una recollida d’aliments als supermercats de la ciutat. Una recollida que se celebra un mes abans de l’habitual per la necessitat immediata d’aliments.

D’una banda, la inflació en el preu dels aliments està influint directament en la compra diària de les famílies, i, de l’altra, en la capacitat del mateix Banc dels Aliments. «Les famílies ara amb els mateixos diners poden comprar menys aliments. A més això també afecta la pròpia capacitat de compra de les mateixes entitats socials o del Banc dels Aliments. Alhora, les mateixes persones que van al supermercat avui i donaran aliments, també es poden veure influïdes pels preus dels productes», expressa el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray.

L’altre gran factor que ha fet necessitar amb urgència aquests aliments és la crisi derivada de la pandèmia. I és que a les Terres de l’Ebre la demanda d’aliments ha augmentat en un 20% arran de la crisi de la Covid-19. En un primer moment, el maig del 2020, es va arribar fins al 40%. Des de llavors la demanda ha anat baixant, però no a la velocitat que les entitats voldrien.

Finalment, també la crisi de la guerra a Ucraïna influeix en la demanda d’aliments. «Hi ha moltes famílies arribades d’Ucraïna que tindran recursos i se’n sortiran, però d’altres arriben sense res, havent deixat la seua faena a Ucraïna, i hem d’intentar acompanyar-les», valora Ologaray.

La recollida d’aliments s’adreça enguany especialment a dos tipus de productes: les conserves de peix, i la llet, ja que es tracta de dos productes d’un alt valor nutritiu que són molt necessaris. «Tant Càritas com Creu Roja en donen en abundància a les famílies, són aliments que es reparteixen molt», expressa Ologaray. Per posar un exemple, una família de quatre membres si esmorzen un got de llet cadascun ja consumeixen un litre de llet al dia.

Com que arran de la pandèmia persones jubilades que habitualment feien de voluntàries en la recollida poden tenir ara majors reticències a estar en contacte amb tanta gent, s’ha incentivat en aquesta ocasió el suport dels voluntaris més joves. Així, d’entre els més de 500 voluntaris que té la recollida durant aquests dos dies, més de 150 són joves, que s’han organitzat a través dels instituts del municipi i d’entitats juvenils i socials.

Aquesta és la primera recollida d’aliments amb voluntaris físicament als supermercats després de la pandèmia (sí es va fer una altra de recaptació de fons). «Volíem recuperar la presencialitat, i creiem que la gent s’anima més a col·laborar amb aliments. Potser famílies que no podien col·laborar amb diners sí ho faran comprant un parell de litres de llet. Els petits grans d’arena de molta gent fan gran la recollida», detalla el portaveu.

Habitualment la recollida de primavera arribava en dos dies als 5.000 kilos d’aliments. En aquesta ocasió, però, el Banc d’Aliments destaca la urgència i la necessitat d’obtenir aquests aliments de forma immediata. «No ens marquem cap objectiu concret de quantitat. El que realment és important és recollir, i fem molt d’èmfasi en la urgència. Necessitem ja els aliments. Els aliments que recollirem avui es repartiran dilluns a les famílies de Tortosa derivades de Serveis Socials. El que recollim avui, dilluns per dinar aquestes famílies ho estaran cuinant».

Comentarios
Multimedia Diari