Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La nova llotja del port fluvial de Deltebre estarà en marxa a principis de l’any que ve

Ports de la Generalitat hi ha invertit un milió d’euros i treballa per adjudicar a la Confraria la gestió de la subhasta i la zona gastronòmica que tindrà l’espai, destinada a atraure el turisme

| Actualizado a 22 septiembre 2022 23:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nova llotja del port fluvial de Deltebre estarà en marxa a principis de l’any que ve. La construcció de l’edifici ja està pràcticament enllestida i ara només fan falta els detalls per tal que puga entrar en funcionament. És una obra de Ports de la Generalitat, que hi ha destinat un milió d’euros. La llotja era una reivindicació històrica dels pescadors de la Confraria Sant Joan de Deltebre, que ara no hauran de transportar el peix fins al municipi, a 10 quilòmetres de distància.

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha dut a terme les obres de la llotja de peix del port fluvial de Deltebre perquè els pescadors puguen fer la comercialització del peix dins de les instal·lacions portuàries, millorant la qualitat i la traçabilitat del producte. L’objectiu d’aquest edifici és donar millor servei als pescadors i a la flota actual de 24 embarcacions d’arts menors que treballen al port. L’edifici té un 60% d’autoeficiència energètica i permet un itinerari turístic per observar l’activitat pesquera. Disposarà també d’un espai gastronòmic.

El secretari de Mobilitat i Logística i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, ha explicat en una visita d’obres aquest dijous que Ports està estudiant l’encaix legal per fer la concessió de la gestió de la subhasta i de l’espai gastronòmic a la mateixa confraria de pescadors. «D’aquesta manera aconseguiríem que ho gestioni algú que vetllarà perquè funcioni perfectament i ho cuidarà, i que el marge econòmic també es quedi directament el sector de la pesca», ha expressat, tot remarcant que l’objectiu de tot plegat és que el sector de la pesca es guanye millor la vida i treballe en millors condicions.

El secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre, Pascual Chacón, ha remarcat la importància d’aquesta esperada llotja per als pescadors. «Avui estem emocionats, és una obra molt important per a nosaltres», ha destacat afirmant que durant molts anys el sector pesquer de Deltebre ha sigut menystingut.

També l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que una altra reclamació a atendre és la demanda de l’ampliació del port, amb més amarratges. «Fa molt de temps que ho estem tramitant, ara estem esperant l’últim informe. Esperem que siga favorable i poder engegar-ho», ha dit. L’alcalde també espera avançar en nous dragatges a la desembocadura per millorar la sortida del riu dels pescadors.

El nou edifici, que s’inaugurarà a principis de l’any que ve, té tres zones diferenciades amb un espai per a la recepció del peix, una sala de subhastes amb grades, una sala de manipulació de peix i un espai per a la distribució dels productes pesquers. Així mateix, s’han creat espais annexos per encabir la cambra frigorífica i el magatzem de caixes. A més, s’ha construït un tercer espai destinat a usos administratius.

La llotja disposa d’energies renovables per a l’autoconsum dels seus serveis. Així, s’han instal·lat 72 plaques fotovoltaiques a la coberta que produiran 20 kW d’energia elèctrica i deixaran d’emetre 10 tones de CO2 a l’atmosfera.

Per integrar millor el port amb la població i promoure l’activitat pesquera, s’ha creat un circuit a la sala de subhastes amb una paret i cristalleres perquè els visitants puguen veure la subhasta del peix. El nou equipament disposa d’un espai destinat a bar-restaurant, des d’on es podrà promocionar el turisme gastronòmic, la cultura marinera i posar valor el peix de proximitat.

A més, des de la terrassa, els visitants podran gaudir de les vistes de la desembocadura de l’Ebre. Tant al bar-restaurant com al circuit per als visitant s’hi podrà arribar mitjançant un ascensor.

Comentarios
Multimedia Diari