La planta d'asfaltatge d'Ulldecona fa una oferta per traslladar-se al polígon industrial

Acaba el període per presentar al·legacions al projecte, situat inicialment en uns terrenys prop de l'avinguda Terrers

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Finalment ahir va acabar el període de presentació d’al·legacions a la llicència d’activitat de la nova planta d’aglomerat asfàltic que l’empresa Durantia vol instal·lar a Ulldecona. Segons va detallar al Diari l’alcaldessa d’aquest municipi del Montsià, Núria Balagué, l’Ajuntament estudiarà i respondrà properament totes aquestes al·legacions, entre les quals hi ha les de veïns opositors a la planta a títol individual, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) d’Ulldecona o l’Associació de Veïns de l’avinguda Terrers, entre altres.

Balagué també va explicar al Diari que l’empresa Durantia ha estat l’única que ha presentat una oferta al concurs obert pel Consistori per tal de llogar uns terrenys de titularitat municipal al polígon industrial de Valldepins.

La ubicació prevista inicialment per a la planta d’asfalt, a tocar d’una pedrera prop de l’Avinguda Terrers i de diversos equipaments com el CAP, les escoles o el camp de futbol, havia despertat l’oposició de veïns, especialment dels residents en aquesta zona del poble. Davant d’aquesta oposició, des del Consistori es va plantejar a l’empresa la possibilitat de traslladar-se al polígon, arrendant uns terrenys municipals.

Ara, segons detalla l’alcaldessa, l’oferta de Durantia pels terrenys confirma l’aposta de l’empresa per aquesta opció.

Després de comprovar l’oferta feta pels terrenys, l’única que s’ha presentat al concurs públic, l’Ajuntament d’Ulldecona ha requerit ara una sèrie de documentació addicional a l’empresa per tal de poder fer efectiu l’arrendament.

En tot cas, el canvi d’emplaçament requerirà una nova tramitació administrativa. En el cas de la llicència urbanística ara ja no correspondria a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre sinó a l’Ajuntament d’Ulldecona, per trobar-se dins del polígon industrial del municipi.

Pel que fa a la llum verda ambiental, correspon igualment a la ponència ambiental del Consell Comarcal, segons explica Balagué.

Comentarios
Multimedia Diari