La planta de compostatge denuncia l’Ajuntament de Santa Bàrbara

Ecompost de l’Ebre ha presentat un recurs contenciós on reclama danys i perjudicis pel silenci administratiu en la concessió de la llicència

13 agosto 2021 09:52 | Actualizado a 13 agosto 2021 09:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa Ecompost de l’Ebre, que projecta una planta de compostatge al terme municipal de Santa Bàrbara, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament del municipi. Demanen danys i perjudicis, no inferiors a 30.000 euros, per no haver tingut encara resposta per part del Consistori de la petició de llicència d’activitat presentada fa més d’un any (silenci administratiu). L’alcalde de la població del Montsià, Antonio Ollés, explica al Diari que l’Ajuntament ha fet els passos que tocava, i des de fa cinc mesos es troba a l’espera de l’informe integrat de la Ponència Ambiental del Consell Comarcal del Montsià, amb la resposta dels diferents organismes implicats. «Fins que no tinguem aquest informe integrat no podem denegar o atorgar la llicència. Estem a l’espera», remarca Ollés. 

Davant del recurs, «l’Ajuntament es defensarà i si hi ha responsabilitat, la traslladarem a les administracions superiors, que són les que a nosaltres ens tenen parats», remarca l’alcalde de Santa Bàrbara. 

El projecte de la planta de compostatge va despertar una forta oposició veïnal i l’Ajuntament de Santa Bàrbara va fer el passat mes d’abril una consulta popular, que va rebutjar aquesta instal·lació al terme municipal. En total van participar en la consulta 654 persones (un 20,55%), dels quals 448 es van oposar al projecte, mentre que 171 hi van votar a favor. 

Promoguda per l’empresa Ecompost de l’Ebre, la planta preveu tractar 25.000 tones anuals de gallinassa per convertir-les en compost orgànic comercialitzable per a l’agricultura ecològica. Els impulsors han explicat que no només es planteja treballar amb fems d’aus, sinó que es barrejarà per crear el compost amb altres subproductes agrícoles –per fermentació aeròbica- com la palla, residus de poda, estella, les oliasses de les cooperatives o fangs de depuradores de residus alimentaris. No s’admetria purins de porc o fangs provinents de residus industrials o urbans. 

Entre altres qüestions, els detractors alerten dels possibles efectes negatius que podria tenir en l’aqüífer. 

Comentarios
Multimedia Diari