Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La plataforma pel Nou Hospital a l’Ebre demana més celeritat i «convicció»

L’entitat celebra una assemblea ciutadana multitudinària i fa un repàs a totes les promeses del nou centre des del 2006

| Actualizado a 04 diciembre 2022 11:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plataforma pel Nou Hospital a les Terres de l’Ebre va celebrar ahir una assemblea ciutadana en la qual va demanar més celeritat en els tràmits per al nou centre hospitalari i més «convicció» al respecte als governants polítics.

L’entitat va organitzar una multitudinària trobada a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, en un exercici de transparència per retre comptes amb la ciutadania sobre el que s’ha fet fins ara i en quina situació es troben els tràmits de construcció del nou hospital promès pel Departament de Salut la passada primavera. Fa poques setmanes, la plataforma va fer entrega al Parlament de Catalunya de fins a 22.000 signatures recollides d’entre la ciutadania per exigir l’arribada d’aquest nou centre que ha de servir per donar resposta al nou model assistencial, donades les evidents mancances de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, construït a inicis dels anys 70 i que té problemes d’accessibilitat.

Per a l’entitat, els tràmits van massa lents. «Veiem que la cosa va ben encaminada, però voldríem que anés més ràpida. És positiu però cal més, i volem que es faça amb més convicció. Hi estarem al damunt. Tenir els terrenys per al nou hospital és una forma de pressionar», valora el portaveu de l’Associació, Sisco Lahosa.

La sessió d’ahir, a més de fer un repàs per les diferents promeses polítiques al respecte (des del 2006) i respondre dubtes i preguntes de la ciutadania, també va abordar, amb la intervenció del delegat del Col·legi de Metges de Tarragona a les Terres de l’Ebre Pere Genaró, les mancances de l’actual Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i els reptes del nou hospital per a la societat del futur. «Estem treballant a dia d’avui, i la medicina ha avançat moltíssim en aquests anys, en uns espais de fa 50 anys», va dir Genaró.

Compra dels terrenys

Paral·lelament, l’Ajuntament de Tortosa adquirirà, aquest mes de desembre, els terrenys per a la construcció del nou hospital que encara no eren de la seua propietat, al camí de Roquetes, per a cedir-los al Departament de Salut de la Generalitat. D’aquí pocs dies, el consistori i l’entitat propietària d’aquests terrenys, la gestora d’actius immobiliaris estatal Sareb, formalitzaran l’adquisició amb la signatura de l’operació de compravenda per un preu d’adquisició de 615.000 euros. La resta de terrenys oferts a la Generalitat per a fer un hospital nou més enllà de la remodelació urgent de l’actual Verge de la Cinta ja eren de titularitat municipal.

L’acord ha passat ja pels diferents comitès avaluadors de la Sareb a Barcelona i a Madrid, i l’adquisició també ha estat informada favorablement per la direcció general d’Administració local.

Per la seua banda, l’Ajuntament ja va fer la modificació pressupostària necessària per a tenir a disposició els recursos econòmics per a la compra dels solars.

Els terrenys estan situats al Pla parcial camí de Roquetes, al barri de Ferreries, entre la urbanització de Quatre Camins i el municipi de Roquetes. Amb aquesta operació, l’Ajuntament de Tortosa serà titular d’una superfície total de 72.000 metres quadrats, 43.315 dels quals corresponen a les dotze parcel·les de la Sareb que ara adquirirà el consistori.

«Després de molts mesos de tràmits amb Sareb, que van començar ja fa un any, hem pogut aconseguir aquest acord que ens permet tenir una data de signatura per la compra dels terrenys. Es fa realitat allò que sempre hem dit: que en el moment que hi hagués un compromís per part de la Generalitat per construir un nou hospital, i això va tenir lloc el passat abril, nosaltres posaríem a disposició uns terrenys», ha expressat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Comentarios
Multimedia Diari