La platja del Trabucador serà una gran obra d'art contemporani

El Centre d'Art Lo Pati d'Amposta impulsa una convocatòria per convertir la platja del delta de l'Ebre en un escenari artístic

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La platja del Trabucador serà escenari d’una obra d’art pública en gran format. XYZ, la convocatòria d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre impulsada per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, ha proposat aquest espai natural del delta de l’Ebre per ser intervingut artísticament.

La convocatòria està oberta a artistes establerts a tot l’Estat espanyol, i hauran de tindre en compte la naturalesa delicada d’aquest espai particular, amb les implicacions d’espai canviant i efímer que això comporta, considerant les possibilitats meteorològiques i la sostenibilitat de l’entorn natural.

La platja del Trabucador precisament ha sigut escollida per la seua importància simbòlica, donat que és una frontera que separa dues aigües i que té una naturalesa sensible als canvis, i per la seua característica d’espai comú entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita.

Les obres es podran presentar fins al 14 de maig i tindran un màxim de 240,84 metres lineals per uns 123 metres d’amplària, tot i que dependrà de com d’estreta sigui la barra del Trabucador en aquell moment.

El jurat estarà format per Ignasi Aballí (artista), José Carlos Suárez (docent a la Universitat Rovira i Virgili i crític d’art) i Francesc Vidal (director del Parc Natural del Delta de l’Ebre), que escolliran els participants finalistes.

Els projectes seleccionats s’exposaran en dos espais dels municipis implicats, el Centre d’Art Lo Pati d’Amposta i un espai a determinar de Sant Carles de la Ràpita, entre els dies 30 de maig i 6 de juny de 2015. Durant aquestes exposicions es portarà a terme una votació popular oberta a la ciutadania dels dos municipis, així com un sistema de votació en línia. Aquestes votacions escolliran el projecte per ser formalitzat. La dotació per al projecte guanyador serà de 4.000 € i la intervenció es realitzarà a la platja del Trabucador el dia 4 de juliol de 2015.

XYZ neix de la voluntat de generar un espai de comunicació i experimentació entre l’art contemporani i la ciutadania, valorant el patrimoni del territori mitjançant intervencions a l’espai públic amb obres de gran format. Aquesta convocatòria serà la segona. El projecte guanyador de la primera edició, el 2012, va ser The Waterfall, dels arquitectes Ana Morcillo i Jonathan Rule, una cascada d’aigua del pont penjant d’Amposta.

Comentarios
Multimedia Diari