La Ràpita ordenarà l'entorn d'accés al delta de l'Ebre des del municipi i la zona marítima i portuària

El projecte 'Rótula Delta' compta amb 2 MEUR dels fons Next Generation i s'executarà en tres anys

| Actualizado a 11 abril 2022 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ràpita ha presentat el projecte 'Ròtula Delta', un conjunt d'actuacions que vol transformar la zona nord-est del municipi, porta d'entrada a l'hemidelta sud de l'Ebre des del municipi.

Es tracta de la zona de trobament de la carretera de Poble Nou del Delta, la carretera TV-3408 que connecta amb l'N-340, i la zona el passeig marítim i la zona portuària, amb el barri mariner del 'Xicago', l'equipament cultural del Museu de la Mar de l'Ebre i la parcel·la hotelera del 'matadero'. La zona serà també el quilòmetre zero de la Via Verda.

El projecte té un cost de 2,4 milions d'euros, 2 dels quals es finançaran amb els fons europeus Next Generation, i s'executarà des d'enguany fins al 2024.

L'Ajuntament de la Ràpita vol que el projecte 'Ròtula Delta', i també l'ampliació de la Via Verda de la Val de Zafan des de Tortosa, formi part dels plans de sostenibilitat turística 2021-2023 del Ministeri de Comerç i Turisme. Amb l'ordenació, el municipi connectarà diferents infraestructures i espais i unirà el nucli urbà amb el Delta.

En aquesta zona es vol situar el Km0 de la Via Verda que es vol ampliar (23,74 km) des de Tortosa i Roquetes per Amposta i fins a la Ràpita, un projecte lidera la Diputació de Tarragona i que té un pressupost de 6,3 milions d'euros.

Comentarios
Multimedia Diari