Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    La Ràpita ret homenatge a l’artista Miquel Paton

    L’Ajuntament ha adquirit dos quadres del pintor, mort fa just un any. Les obres s’exposaran al vestíbul de l’auditori municipal Sixto Mir

    03 mayo 2022 13:01 | Actualizado a 03 mayo 2022 13:06
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Temas:

    La Ràpita va retre ahir homenatge a l’artista i pintor Miquel Paton en el primer aniversari de la seua mort, en un acte a l’auditori Sixto Mir, amb presència de familiars i amics, on es va recordar la seua persona i trajectòria creativa.

    En l’acte es va fer pública l’adquisició per part de l’Ajuntament de la Ràpita de dos dels seus quadres, els quals s’ubicaran al vestíbul del mateix auditori Sixto Mir. Aquests quadres corresponen a La pintura 48 i Pintura 50 de la Sèrie Cartografia (És).

    A banda de la descoberta dels quadres adquirits i les respectives plaques, l’acte d’homenatge va consistir en la projecció de dos curtmetratges sobre la vida i les obres de Miquel Paton i en els discursos de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós; la regidora de Cultura del municipi, Èrika Ferraté; i els amics de Paton Ramon Rosales i Núria Gil.

    Segons ha informat l’Ajuntament, també en homenatge a Miquel Paton, la Revista Ràpita del mes de maig de 2022 recollirà un conjunt d’articles, reportatges i imatges sobre l’artista i les seues obres. Entre les personalitats que han participat en l’escriptura d’aquests articles es troben els escriptors rapitencs Emili Rosales, Josep Pitarch, Carme Cruelles, Miquel Reverté i Pep Carcellé; les periodistes Marina Pallás, Sofia Cabanes i Anna Zaera; o els arquitectes Adolf Quetcuti i Joan Pineda. Així com també Ramon Rosales, Flavia Company, Fernando Pinós, Núria Gil o Bea Dalmau, entre altres.

    Miquel Paton, molt arrelat a la Ràpita, va començar a exposar de manera regular a partir dels anys vuitanta i les seues obres ràpidament van obtenir una gran rellevància a tot Catalunya. De fet, la seva capacitat creativa i artística ha fet que obres seves formin part del fons d’espais com la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, el Museu d’Art Modern de Tarragona o la Universitat Rovira i Virgili, entre altres.

    Comentarios
    Multimedia Diari