La Reserva de Sebes viu de nou la Festa de les Cigonyes

250 persones han assistit a la festa d’enguany que ha conservat el seu esperit familiar tot i haver hagut de dividir les seves activitats entre presencials i digitals a causa de la pandèmia

| Actualizado a 31 mayo 2021 10:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir diumenge va tenir lloc a Flix la 19a Festa de les Cigonyes. L’edició d’enguany ha estat molt marcada per la situació sanitària i les restriccions però sense perdre el seu esperit familiar.

La festa ha estat celebrada en format presencial i digital. S’han mantingut algunes activitats en línia, tot buscant ampliar aquest format amb propostes per als centres educatius amb qui s’ha buscat complicitat. S’han dut a terme activitats didàctiques en format digital com l’emissió d’un vídeo sobre la reintroducció de la cigonya a l’Ebre i més concretament a la reserva de Sebes ara fa vint anys o un concurs de pintura per escollir el cartell.

Pel que fa a les activitats presencials, s’han realitzat entre el Mas del Director i el Mas de la Pitoia, dos dels masos que gestiona l’organització dins de la reserva. Ahir dia 30, va tenir lloc una jornada de portes obertes que va incloure un conta-contes amb diferents torns per poder acollir el major nombre de famílies possible. Tampoc ha faltat l’activitat ja habitual de l’entrega del diploma commemoratiu per a les famílies amb nadons nascuts durant l’any anterior, enguany, però, sense cap acte institucional ni parlament.

Tot i la diferència amb altres anys, la valoració ha estat positiva per part de l’organització. Van assistir unes 250 persones i es van evitar aglomeracions «La gent no va parar de venir, però tot això va estar molt fluid», apunta Òscar Bosch, president de l’ONG. Explica també que enguany ha estat una edició de menys impacte i espera que el pròxim any es pugui recuperar la normalitat i recuperar l’estil d’edició dels primers anys: «L’any passat no es va poder fer, però enguany recuperem una mica el que eren les primeres festes de la cigonya. Esperem que aviat pugui tornar a assemblar-se a la que era abans».

Gestió de la reserva natural
El grup Natura Freixe treballa per la gestió i conservació de la reserva natural de Sebes des de finals dels anys vuitanta i en conveni amb l’Ajuntament de Flix i el departament de Territori i Sostenibilitat. L’ONG treballa en diferents projectes relacionats amb la biodiversitat, fent tallers i seguiment de diferents espècies de la zona. Fan actuacions en diversos pobles de la comarca com Ascó o Riba-Roja, en espais protegits i amb l’objectiu de tenir una xarxa d’espais d’interès natural.
 

Comentarios
Multimedia Diari