La Ràpita aprova un pressupost d'11,2 milions en junta de govern

L'oposició va votar en contra dels comptes i l'alcalde ha recorregut a aquesta via 'per no paralitzar el consistori'

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El govern de CiU, en minoria a l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, ha aprovat finalment el pressupost municipal del 2015 a través de la junta de govern local. Aquesta és una prerrogativa establerta a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (Arsal) que ha pres el govern rapitenc després que els grups de l’oposició van votar en contra del pressupost i tenint en compte que l’any passat el consistori ja va tenir els pressupostos prorrogats.

Els vots en contra del PSC, ERC, Ebrencs Independents i els dos regidors no adscrits van impedir l’aprovació del pressupost municipal de 2015, valorat en 11.284.999 euros, i que l’oposició va tombar per «una qüestió de formes» i «falta de diàleg»: «entenc que quan tens 6 dels 17 regidors que conformen l’Ajuntament, el que has de fer és parlar amb els altres grups per intentar arribar a una majoria», argumentava el portaveu del PSC, Josep Pitarch. En resposta a les crítiques de l’oposició, l’alcalde rapitenc, Joan Martín Masdeu, assegurà que havia contactat amb els diferents grups i regidors no adscrits per correu electrònic el passat 23 de desembre, fent-los arribar un esborrany del pressupost i comunicant-los la seva disposició a rebre les aportacions dels diferents grups. Davant d’això, Masdeu lamentà que «no vaig obtenir resposta de cap portaveu de l’oposició, ni que fóra per confirmar-me que havien rebut el correu».

Per aquest motiu, l’alcalde va retreure als grups que ja tinguessin presa la «decisió política» de votar en contra dels pressupostos, abans de conèixer-ne els detalls.

Així, finalment el pressupost s’ha aprovat per la via de la junta de govern, per no paralitzar l’acció de l’Ajuntament, segons detalla l’alcalde.

El pressupost d’11, 2 milions d’euros inclou una partida limitada de 220.000 euros per a obres sense concretar, «perquè siguin decidides pel govern que surti de les properes eleccions», segons detalla Masdeu. Entre altres partides, s’han destinat 60.000 euros per a ajuts socials d’urgència per a famílies del municipi.

L’alcalde recorda que la partida d’ingressos s’ha vist reduïda en un milió d’euros per la rebaixa de l’IBI.

Comentarios
Multimedia Diari