Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Sénia recupera la llum tallada per la pluja

Endesa aconseguia restablir l’electricitat cap a les quatre de la matinada del diumenge, després de 24 hores contra rellotge

| Actualizado a 13 noviembre 2022 23:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Sénia ha estat el municipi més afectat per la forta pluja de dissabte a les Terres de l’Ebre. Uns 2.600 usuaris seniencs van patir el tall de subministrament elèctric, a tota la comarca del Montsià que va afectar 4.190 clients (55 d’Ulldecona i 44 d’Amposta). El Baix Ebre també es va veure perjudicar pel tall de llum, que van haver de suportar 420 abonats.

La companyia Endesa destaca el desplegament de 40 tècnics que s’han desplaçat a la zona per localitzar l’avaria i solucionar-la el més aviat possible. El principal problema era trobar l’origen de la incidència i actuar en ella. Hi havia línies, subestacions i altres punts de la xarxa que s’han vist afectades per l’aiguat. Fins que aquestes avaries es troben i es reparen, el treball dels tècnics és lent i complex. A més dels efectius humans, Endesa també desplaçava recursos materials, concretament cinc grups electrògens.

La telefonia també va patir els efectes de les pluges i va afectar puntualment alguns llocs de la comarca, com Godall, on es van quedar sense cobertura. Els serveis d’electricitat i telefonia ja s’havien restablert aquest diumenge.

Protecció Civil desactivava l’alerta del Pla INUNCAT a primera hora del matí, un cop finalitzat l’episodi de pluja intensa, sense incidències greus. Dissabte es recollien 270 l/m2 al Parc Natural dels Ports.

Comentarios
Multimedia Diari