Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Terra Alta reinvindica la cuina amb carn de cabra hispànica salvatge

Fins al 5 de febrer restaurants de la zona dels Ports celebraran unes jornades gastronòmiques amb aquest aliment com a protagonista

| Actualizado a 26 enero 2023 14:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa especialitzada en caça de cabra hispànica salvatge dels Ports, Donum Deus, i restauradors de la Terra Alta, el Baix Ebre i la comarca del Matarranya s’han unit per confeccionar menús amb plats que incorporin la carn d’aquest animal com a protagonista. La iniciativa s’emmarca en es I Jornades Gastronòmiques de la Cabra Hispànica Salvatge, on fins al 5 de febrer es podrà degustar aquest producte autòcton en elaboracions molt diferents entre elles i que aniran acompanyades de vins tant de la comarca terraltina, com de l’aragonesa.

Amb aquestes jornades, que van inaugurar-se ahir amb un dinar que va comptar amb una assistència de majoritàriament restauradors de la zona i professionals del sector enològic, es reivindicarà l’ús d’aquest producte, molt tendre, sense greix i amb un alt valor nutritiu.

També és molt versàtil, tal com s’encarregaran de demostrar els professionals del restaurant Miralles i les Capçades d’Horta de Sant Joan, del restaurant Miravall de Batea i el Bistrot, Oasi Clàssic i Onira de Gandesa. Així mateix, també han estat convidats a participar en les jornades restaurants de municipis que, tot i no ser de la mateixa comarca, també es troben a la zona dels Ports, com el Parador de Tortosa, la Fàbrica de Solfa de Beseit i Somnifabrik Somiar Restaurant de Vallderoures.

Els establiments reafirmen aquestes característiques amb elaboracions amb un punt en comú, la cabra del massís dels Ports com a protagonista i que van des del carpaccio, fins al guisat amb llegums, passant pel farcit de calamar, la sobrassada o la terrina.

Des de l’empresa impulsora, que fa ja una dècada que es dedica a la promoció d’aquesta carn, el seu propietari, Jose Luís Todó, defensa que «s’ha de donar a conèixer aquest producte tan nostre, versàtil i sa».

Així mateix, Todó destaca les sinergies amb els restauradors, «grans professionals que han creat plats completament diferents utilitzant les quatre parts principals, el llom, la cuixa, la recuixa i l’espatlla».

Comentarios
Multimedia Diari