La unitat de rehabilitació cardíaca de l'Hospital de Tortosa s'amplia a pacients amb síndromes coronaris aguts

El servei, que inclou professionals sanitaris de diferents especialitats, ha atès 277 pacients des de la seva posada en marxa l'any 2008

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La unitat de rehabilitació cardíaca de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha ampliat el seu servei als malalts amb síndromes coronaris aguts. Des de la seva creació l'any 2008, la unitat ha atès 277 pacients que presentaven insuficiència cardíaca -miocardiopatia, valvulopatia, valvulopatia congènita i en fases avançades cardiopatia isquèmica i arítmia. 'Pionera' a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, va ser creada per millorar la qualitat de vida de pacients que han patit una cardiopatia isquèmia, disminuint l'aparició de nous infarts. En aquests moments en formen part dos rehabilitadors, un metge especialista en medicina interna, un cardiòleg, un psicòleg i un fisioterapeuta.

 

L'objectiu de l'equip amb els seus pacients és millorar la seva capacitat física i el seu rendiment cardiovascular, realitzant un programa d'exercicis físics específics, individualitzats i supervisats, per incrementar la capacitat de tolerància a l'esforç, així com controlant factors de risc modificables com el tabaquisme, la diabetis, l'obesitat, el sedentarisme, l'estrés i la hipertensió arterial.

 

La teràpia també pretén la reintegració laboral del pacient, un canvi en els hàbits de vida i que el pacient reconegui els seus factors de risc per controlar-los millor i ser independent en les activitats diàries. Sanitàriament, disminueixen els dies d'ingrés, hi ha menys consum de fàrmacs i menys ingressos i, per tant, es redueixen les despeses mèdiques directes.

 

La rehabilitació cardíaca està indicada per a pacients que hagin patit una cardiopatia isquèmica de risc baix i moderat, amb un by pass coronari o una angioplàstia. També està indicada per a pacients que hagin tingut un angor estable, els que tinguin una cardiopatia valvular operada o una cardiopatia congènita operada o els sotmesos a un trasplantament cardíac.

Comentarios
Multimedia Diari