La Via Verda incrementa un 25% els usuaris al Baix Ebre

Els comptadors registren enguany 325.000 vianants i ciclistes. A final d’any, s’il·luminarà i eixamplarà el tram entre Tortosa i Roquetes 

| Actualizado a 11 octubre 2021 16:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Via Verda de la Val de Zafán ha registrat un total de 324.554 usuaris al tram del Baix Ebre, entre l’1 de gener i el 30 de setembre del 2021, cosa que representa un 25% més que durant el mateix període del 2020, amb una mitjana diària de 1.189 vianants i ciclistes.

El Consell Comarcal del Baix Ebre va instal·lar a finals del 2019 uns comptadors a tres punts de la Via Verda per tenir dades dels usuaris que l’empren: un a Tortosa, un altre a l’estació d’Aldover i un tercer a la de Benifallet. Les dades dels comptadors constaten un increment d’usuaris en aquests tres punts, així com un augment tant de vianants, amb un total de 156.933 (un 27% més), com de ciclistes, que han arribat a 167.621 (un 22,5% més). 

El de Tortosa és el comptador que ha registrat més usuaris, ja que a més de l’ús turístic també és una via de connexió interurbana entre Tortosa i Roquetes.

«Seguirem treballant perquè la Via Verda es converteixi en un referent cicloturístic a nivell internacional», va declarar ahir en la presentació de les dades el president del Consell Comarcal, Xavier Faura. El vicepresident Francesc Vallespí va explicar que aquests comptadors permeten diferenciar amb un sensors entre vianants i ciclistes, així com l’horari d’ús.  Faura també va explicar la voluntat de seguir potenciant la via verda, «el principal actiu turístic de les Terres de l’Ebre», per esdevenir una alternativa al turisme de costa.

El creixement de les xifres per segon any consecutiu s’explica pel canvi d’hàbits turístics que ha impulsat la pandèmia. «La Covid-19 ha fet canviar la manera de fer turisme: en lloc de buscar massificació, la gent ha buscat un turisme més natural», va expressar Faura.

A final d’any s’executaran les obres d’instal·lació de l’enllumenat amb plaques solars entre Tortosa i Roquetes, al tram comprès entre el pont de  l’antiga carretera de València i el pavelló municipal de Roquetes, on en alguns punts també s’ampliarà la via i es plantarà arbrat. Una actuació que tindrà un cost de 190.000 euros, subvencionada per la Diputació de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari