L'Ajuntament d'Ulldecona decreta l'aturada de la planta d'asfalt

Aquesta activitat ha generat rebuig entre els veïns, pel fum, les olors i els possibles efectes en la salut iel medi ambient

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Ulldecona, mitjançant un decret d’alcaldia, ha suspès cautelarment l’activitat de la planta d’aglomerat asfàltic del municipi, que estava funcionant en període de proves, fins que no disposi de les llicències i permisos definitius. La instal·lació d’aquesta planta, a tocar d’una pedrera però només a uns centenars de metres del nucli urbà i d’equipaments com les escoles, l’institut o el centre d’atenció primària, havia aixecat el recel de molts veïns, en especial dels més propers a la zona.

L’Associació de Veïns de la partida Terrers va demanar a l’Ajuntament més informació sobre aquesta nova activitat industrial, mentre que alguns veïns a títol particular han presentat una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya.

Denuncien els fums i males olors emesos per la planta, així com els possibles efectes que el seu funcionament pot tenir en la salut de les persones i el medi ambient.

Des de l’Ajuntament es va assegurar que l’activitat no tenia efectes contaminants i que la xemeneia només emetia vapor d’aigua, però després de la forta oposició veïnal (exercida sobretot a través de les xarxes socials), ara ha decidit aturar l’activitat de forma cautelar.

El decretd’alcaldia insta l’empresa Durantia Infraestructuras a romandre aturada fins que no disposi dels permisos definitius, un per part de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre i l’altre del Consell Comarcal del Montsià, en l’apartat ambiental.

Assemblea

Amb tot, es manté la convocatòria de l’assemblea informativa prevista demà al vespre (20.30 hores) a la Casa de Cultura. Segons va detallar el govern municipal en un comunicat, hi participaran representants de l’empresa Durantia Infraestrucutras, promotora de l’activitat, i de l’empresa local Canteras Ebro (ja que la planta s’ubica a la seva pedrera), així com de l’alcalde de Masdenverge, Àlvaro Gisbert, com a representant del municipi on fins ara estava ubicada la planta que s’ha traslladat a Ulldecona.

Comentarios
Multimedia Diari