L'Ampolla aposta per l´ostra coma marca referent de la seua cuina

El municipi mariner repartia ahir 2.500 quilos d'ostres en la multitudinària 25a edició dela Diada de l´Ostra del delta de l'Ebre. Molts comensals ja havien vingut altres anys

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Els restaurants de l’Ampolla inicien un treball conjunt amb la Fundació Alícia, a l’empara del prestigiós cuiner Ferran Adrià, per aprendre noves tècniques per cuinar les ostres durant tot l’any i que aquestes es converteixin en l’element diferenciador de la cuina del municipi.

Tot aquest procés ha de culminar amb la publicació d’un receptari sobre la cuina de l’ostra i diversos cursos de formació per als restauradors a càrrec de la Fundació.

Per iniciar aquesta col·laboració i conèixer de primera mà el producte, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, va ser ahir a l’Ampolla per fer de jurat de la 25a edició del concurs de cuinar l’ostra del Delta en què participaven onze restaurants locals.

Massanés compartia l’arbitratge amb el director gastronòmic Juan Bautista Agreda, a més d’Ángel F. Pérez Benito, president de l’Asociación Nacional de Gourmets i de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona, associació cultural i gastronòmica creada per tal de potenciar l’excel·lent gastronomia de les comarques de Tarragona.

El restaurant guanyador enguany ha estat Casa Llambrich, que va presentar un plat d’ostra del Delta amb vinagreta de Xerès.

Cal dir que tot el marisc que se servia ahir i el que es cuina durant les jornades gastronòmiques procedeix de la badia del Fangar, una ostra molt apreciada també fora de la Península, especialment a França.

Durant la diada es van repartir un total de 3.500 racions d’ostres a l’esplanada del port de l’Ampolla, cada ració constava de cinc ostres i una copa de cava. La majoria de comensals procedien de la comarca, de Barcelona i de Lleida.

L’alcalde, Francesc Arasa, manifestà al Diari que «després de 25 anys, la diada està del tot consolidada i dinamitza molt el municipi, tant l’hotel com els restaurants estan tots plens aquest cap de setmana».

Aquesta diada serveix per donar el tret de sortida a la temporada estival, amb un seguit d’activitats fins al mes de setembre en què se celebren les Jornades de l’arròs per tancar l’estiu.

Des de l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla (Adela), que inclou el sector de la restauració i el comerç, destaquen que aquestes diades donen molta vida al poble i dinamitzen l’economia del municipi.

Segons el secretari de l’entitat, Joan Bo, «a part que els restaurants estan plens, el comerç enguany ha sortit al carrer a la primera mostra Fora estocs, la qual ha estat tot un èxit».

L’associació impulsa cursos de formació d’idiomes (francès i anglès) i de cuina, enfocat sobretot a la cocteleria.

Comentarios
Multimedia Diari