L'antic refugi antiaeri de Tortosa mostra un mural sobre la Guerra Civil

Tortosa amplia les obres d’art urbà amb una nova creació de l’artista Roc Blackblock, que evoca els desastres provocats pels bombardejos

| Actualizado a 21 diciembre 2021 06:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Convertir l’art en una eina de divulgació, al mateix temps que esdevé un actiu en la millora de l’espai urbà. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament de Tortosa ha encarregat la confecció de diversos murals d’art urbà al centre i nucli antic de la ciutat, alguns dels quals ja comencen a ser realitat. És el cas del que es troba a la paret que envolta l’entrada de l’antic refugi antiaeri número 4 de Tortosa, situat al darrera de l’antic cinema Fèmina. L’obra del reconegut artista Roc Blackblock evoca la destrucció que van comportar els més de 80 atacs aeris que va patir Tortosa durant la Guerra Civil per part de l’exèrcit franquista i de l’aviació feixista italiana. Una sagnant ofensiva que van assolar una part de la ciutat amb les més de 57 tones de bombes que hi van deixar caure. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, remarca que el grafit de grans dimensions vol ser un record per a les persones que vivien a la ciutat en aquell moment i que van patir les conseqüències d’aquells raids: «hi va haver víctimes i població evacuada, milers d’edificis afectats i barris sencers desapareguts, com el de Pescadors.» De la seua banda, Roc Blackblock ha emmarcat l’obra en el projecte Murs de Bitàcola, amb el qual vol aprofitar el caràcter divulgatiu que té l’art per transmetre la memòria popular i històrica.

Durant els pròxims mesos està previst que es dugui a terme una altra intervenció de gran format, amb un nou mural d’art urbà que s’ubicarà al barri de Sant Jaume.

Comentarios
Multimedia Diari