L'edifici de les Delegacions, inversió principal del Govern a l'Ebre el 2015

La inversió fixada en la proposta de pressupostos al territori suposa l'1,8 per cent del total i cau respecte a l'any anterior

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

La proposta de pressupostos de la Generalitat per a l’any 2015 fixa una inversió de 17,2 milions d’euros a les Terres de l’Ebre, un 1,8 per cent del total a Catalunya.

És una xifra provisional, que pot augmentar a l’alça si hi ha inversions per a l’Ebre comptabilitzades en altres capítols del pressupost, però que d’entrada suposa una nova disminució respecte a l’exercici 2013, quan la inversió es va situar en els 18,4 milions d’euros, xifra que el delegat del Govern a l’Ebre elevà als 21,6 milions.

En tot el pressupost de 2014 i la proposta per al 2015 està molt per sota de la inversió aprovada per al 2012, quan s’hi van destinar 75 milions d’euros amb tres partides milionàries per a regadius (53,5 milions d’euros entre les tres).

El Baix Ebre és la comarca que s’emporta més inversió, amb 9,38 milions d’euros, seguit de la Ribera d’Ebre, amb 4,7 milions, la comarca del Montsià, amb 2,38 milions d’euros i la Terra Alta amb uns escassos 753.118 euros.

Del paquet d’inversió, la més rellevant en termes econòmics és la partida de 2,655 milions d’euros per a l’inici de la construcció de l’edifici de les Delegacions de la Generalitat al carrer Montcada del nucli antic de Tortosa.

Un cop les obres de l’aparcament soterrat vinculat a l’edifici han finalitzat, l’Executiu de Mas compromet aquesta xifra per iniciar la construcció de l’edifici, tal com havia anunciat setmanes enrere el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès.

Si finalment s’aprova el pressupost, l’obra s’iniciaria el 2015 per completar-lo el desembre de 2016. El projecte original s’ha redimensionat per estalviar-se dos dels 12,6 milions d’euros pels quals l’obra va ser adjudicada.

L’edifici comptarà amb planta baixa i dos pisos. L’objectiu és centralitzar en un únic espai les diverses seus territorials de la Generalitat a l’Ebre, algunes d’elles ubicades en edificis en règim de lloguer. A més, la inversió s’ubicarà al carrer Montcada, un eix principal del nucli antic.

A banda del nou edifici de les Delegacions, a la comarca del Baix Ebre destaquen els 1,48 milions per a l’edifici del nou Centre d’Atenció Primària de Roquetes i base comarcal del SEM, i els 1,15 milions per a la construcció en marxa de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a l’Ametlla de Mar.

Cal remarcar, també, una partida per a la construcció del consultori local de Campredó (186.814 euros), obres de millora dels col·lectors en alta de l’Ametlla de Mar (546.116 euros), de millora de la zona de Ribera del mateix municipi (400.000 euros) i la remodelació del Moll de Ribera a l’Ampolla (220.000 euros).

Al Montsià sobresurt la construcció del CAP Amposta (333.716 euros), una partida de 141.583 euros per a la residència de la gent gran a la Sénia i prop de 700.000 euros per a la restauració d’un hàbitat al delta de l’Ebre, un projecte finançat per un programa Life europeu.

A la Terra Alta, la inversió més remarcable és d’ampliació de la residència d’avis de Gandesa, amb 266.483 euros destinats.

Comentarios
Multimedia Diari