Les obres de restauració del castell medieval d’Ulldecona, a punt d'acabar

L’any que se celebren els 800 anys de la Carta Pobla i moltes de les activitats tindran lloc en aquest espai

| Actualizado a 09 diciembre 2021 13:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Recta final de les obres de restauració del castelll medieval d’Ulldecona, que la setmana que ve veurà finalitzats els treballs de consolidació.

Les obres van començar la passada primavera i a més de la restauració també han permès instal·lar il·luminació ornamental al conjunt històric i un sistema de videovigilància.

«S’ha fet la consolidació i restauració de totes les estructures històriques i arqueològiques davant de la torre quadrada del castell. Estaven en molt mal estat, els murs no estaven consolidats, i si feia vent o pluja i per les pròpies visites s’anava deteriorant. També s’ha fet tot el canvi d’il·luminació i ara es pot fer tot el recorregut per l’interior il·luminat», explica al Diari l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura.

El castell medieval d’Ulldecona està catalogat com a Bé Cultural d’Interés Nacional i és un dels principals actius històrics i turístics del municipi, amb construccions que abasten diferents períodes. El conjunt consta d’una torre de l’homenatge, l’antiga església de Santa Maria dels Àngels, la torre circular i una muralla perimetral, dins de la qual hi ha altres restes de murs i habitacles que han anat sortint a la llum en successives campanyes d’excavacions. Les construccions principals estan restaurades però les últimes actuacions al conjunt es remunten a fa 12 anys i algunes estructures i murs s’havien malmès.

El pressupost de l’actuació ha ascendit als 218.000 euros. El finançament va a càrrec de l’Ajuntament i compta amb subvencions del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a través de la convocatòria de l’1,5% cultural; de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i dels Plans de Foment del Turisme de la Generalitat. «Fa molts anys que volíem fer la restauració, però hem hagut d’unir una sèrie de subvencions, especialment la del Ministeri, ja que el pressupost era alt i no el podíem assumir», expressa l’alcaldessa.

Amb el castell restaurat, el municipi prepara activitats per al 2022 per posar-lo en valor i gaudir d’actes en aquest especial espai, com ara amb la celebració del cicle Patrimonium, que commemorarà els 800 anys de la Carta Pobla d’Ulldecona. «El castell hi tindrà un paper fonamental», clou Ventura. Ja la passada edició del cicle Patrimonium es va centrar en el 600 aniversari de la consagració de l’Església Parroquial de Sant Lluc, construïda entre els anys 1373 i el 1421.

Comentarios
Multimedia Diari