L'escorxador d'Amposta es transforma en un centre d'interpretació del Delta

L'edifici serà la seu de la nova oficina de turisme de la ciutat el 2015 i esdevindrà un punt d'entrada al Delta, amb informació sobre la seva història i un 'showroom' gastronòmic

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Amposta disposarà al març vinent d’una nova oficina de turisme, situada a l’antic escorxador.

Les obres avancen a bon ritme per adequar l’interior d’aquest edifici de principis del segle XX com a nou equipament per a la ciutat, com a centre d’informació però també com a punt d’entrada al delta de l’Ebre, ja que inclourà un centre d’interpretació de la natura, la cultura, el sector agroalimentari i la gastronomia d’aquest important espai natural situat a la desembocadura de l’Ebre.

La inversió global en el projecte és d’uns 500.000 euros, dividits en dues fases incloses en els pressupostos municipals de 2014 i 2015.

Actualment està en procés l’adequació l’interior de l’edifici i ja s’ha redactat el projecte museogràfic de l’espai. A càrrec del Museu de les Terres de l’Ebre, aquest projecte museogràfic farà un recorregut per la natura i també per l’evolució de l’agricultura i en conreu de l’arròs, a través de panells, fotografies i audiovisuals, entre altres elements.

El centre tindrà una sala d’exposició permanent i una sala polivalent així com un showroom (sala d’exposicions) que comptarà amb una petita cuina per a les demostracions gastronòmiques de la cuina deltaica, amb productes de qualitat i plats únics en el marc del receptari català.

«Som un territori que podem exportar una cuina i una oferta gastronòmica de primera qualitat amb uns productes del territori de proximitat»; destaca l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré.

Edifici emblemàtic

El consistori espera que el centre estigui en funcionament cap al mes de març del 2015.

A més, segons Ferré, és un fet important per Amposta recuperar una obra emblemàtica del municipi.

L’escorxador va ser construït per l’arquitecte Alfons Barbà entre els anys 1928 i 1931, i va desenvolupar aquestes funcions fins a finals dels anys 90. Després d’uns anys d’abandonament, va ser rehabilitat per una escola taller, en espera de destinar-lo a un equipament o servei de la ciutat, com ara s’ha concretat.

Un cop enllestit, el primer serà traslladar l’oficina de turisme actual, que es troba ubicada en un edifici de Ports de la Generalitat davant de l’embarcador del riu Ebre.

El nou centre comptarà amb la col·laboració d’iniciatives públiques i privades, com la Cambra Arrossera del Montsià, o la Comunitat de Regants de la dreta de l’Ebre, pel que s’impulsarà la creació d’una plataforma transversal de diferents entitats i organitzacions per afavorir aquest treball conjunt.

Comentarios
Multimedia Diari