L’Institut de l’Ebre organitza un curs d’alt rendiment

Està destinat a empreses, a través de formació bonificada, per reforçar les capacitats de lideratge i la coordinació entre els diferents treballadors amb una sessió pràctica de rem

| Actualizado a 07 octubre 2021 09:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les muletes funcionen com una petita empresa: hi ha un timoner  que dirigeix i els remers que fan avançar l’embarcació. El timoner pot fer girar la muleta, però si un remer no fa bé la seua feina, no s’arribarà a bon port. Es tracta de liderar bé, però també principalment d’un treball en equip, amb molta coordinació. Sota aquesta metàfora s’articula la sessió pràctica del curs «Crea amb el teu grup de treball, un equip d’alt rendiment» que ofereix l’Institut de l’Ebre, amb la col·laboració del Club del Rem Tortosa, per a les empreses del territori.

L’objectiu del curs, que se celebra en una sola jornada i consta també d’una part teòrica, és formar els treballadors de les empreses en lideratge i treball en equip. El curs està subvencionat per l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre i el pot demanar qualsevol empresa interessada, a partir de set treballadors. S’ofereix amb formació bonificada, de forma que no té cap cost per a les empreses.

«Després dels Work Cafè que vam realitzar l’any passat, amb gairebé una quarantena de sessions amb empreses del territori, vam adonar-nos que a moltes empreses hi havia una necessitat de lideratge, ja que tenien problemes per trobar líders i no tenien formació al respecte. Volien grups més productius», explica al Diari el Cap d’Estudis de l’Institut de l’Ebre, Sisco Besalduch. «Sovint la formació en l’àmbit laboral va dirigida als operaris de producció, però no per a algú de lideratge, que coordine un grup».

Així, el curs s’ofereix a les empreses del territori amb una combinació de part teòrica i part pràctica (al riu), però s’adapta totalment a les necessitats de cada empresa i a les habilitats o àmbits que es vulguen reforçar.

Fa uns dies una quarantena d’empreses van participar a la presentació del curs. La divertida sessió pràctica es va realitzar amb sis muletes, i els responsables d’empresa no es coneixien entre ells. El repte no era ser el primer, sinó arribar totes les muletes al mateix temps. Les sis muletes s’havien de coordinar entre elles, a banda de cadascuna interiorment. En acabar, tots els participants van rebre un certificat d’assistència al curs.

L’Institut de l’Ebre de Tortosa compta amb un gran nombre de cursos adaptats a les necessitats de les empreses i n’ofereix itineraris professionals a mida.

Comentarios
Multimedia Diari