L'ocupació es recupera a l'Ebre empesa pels serveis i la construcció

El nombre d'afiliats a la Seguretat Social a les Terres de l'Ebre ha crescut un 5 per cent al primer trimestre d´enguany, el nivell més alt de la darrera dècada

19 mayo 2017 22:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

’economia de les Terres de l’Ebre es recupera a pas ferm, segons es desprèn de les dades del primer trimeste del 2015 recollides pel Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre. L’informe elaborat per la Càtedra d’Economia local i Regional del campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili constata que el nombre d’afiliats a la Seguretat Social va créixer en un 5 per cent durant el primer trimestre de l’any. Aquesta pujada supera fins i tot la mitjana catalana situada en el 3,8%, i és la més alta enregistrada en l’última dècada.

Segons detalla José Antonio Duro, catedràtic d’economia i director de la Càtedra d’Economia Local, aquestes xifres «refermen l’assentament de la recuperació que viu el territori des de fa uns mesos». Al seu parer, aquest creixement s’explica «novament per l’embranzida del règim general, els assalariats, i pel dinamisme dels serveis, que arriba a un creixement de cotitzants del 6%, amb l’hostaleria al capdavant molt probablement animada per un inici de temporada avançat per les dates de Setmana Santa, i per segon trimestre consecutiu també creix molt la construcció, un 5,4%, 2 punts per sobre del passat trimestre». Amb tot, Duro fa un toc d’atenció pel fet que «hi ha quantitat però no qualitat en l’oferta de treball».

Tot i les màximes en serveis i en la construcció, el creixement s’enregistra també en la resta dels grans sectors econòmics, això sí, amb més moderació, i a les quatre comarques ebrenques. Cal destacar la crescuda de llocs de treball en la Ribera d’Ebre amb un 10,9%, molt influenciada novament per l’efecte per Móra d’Ebre on s’han incrementat notablement les activitats sanitàries; segueix el Montsià, amb un creixement del 5,1% esperonat per la construcció, sobretot a la capital, Amposta; després hi ha el Baix Ebre amb una pujada del 3,9% i, finalment, la Terra Alta amb un creixement més moderat del 3% perquè és una comarca amb una orientació més clara a l’agricultura.

A banda de Móra d’Ebre, cal destacar també el cas de Sant Carles de la Ràpita, on la creació de llocs de treball creix un 11,1%, en aquest cas per l’hostaleria i en menor mesura pel comerç i la construcció. A l’altra cada de la moneda hi ha Ulldecona, que aquest primer trimestre de l’any ha perdut força per la caiguda de les indústries extractives, amb una pèrdua d’afiliació del 2,2%.

Comentarios
Multimedia Diari