L'oposició d'Amposta denuncia la relació de llocs de treball municipals

ERC i PSC alerten que el govern de CiU desobeeix l'informe de Secretaria i Intervenció 'per afavorir 9 treballadors'

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els grups d’ERC i el PSC a l’oposició a l’Ajuntament d’Amposta, amb 6 i 3 regidors respectivament, han fet front comú per denunciar davant l’Estat i la Generalitat la relació de llocs de treball de l’Ajuntament, aprovada en el darrer ple extraordinari tot i els informes contraris de la secretària municipal i la interventora.

Els dos grups denuncien que l’equip de govern de CiU pretén afavorir 9 dels més de 300 treballadors municipals. «Amb la nova relació de llocs de treball, el complement de productivitat que s’atorgava a aquests treballadors, denunciat en més d’una ocasió per l’oposició, es converteix en complement específic incorporant-se al seu sou fix sense que consti cap justificació, segons denuncien la secretària i la interventora als seus informes», van assegurar ahir els portaveus d’ERC i el PSC, els quals qualifiquen els fets de greus.

L’informe cita jurisprudència del Tribunal Suprem en què s’afirma que «han de quedar acreditades a l’expedient tant la justificació com la motivació del canvi retribuït que s’efectua» i remarca que en el cas dels nou treballadors «no queda justificat ni motivat» el pas de complement de productivitat a específic.

A més, assegura que la relació de llocs de treball requereix una negociació col·lectiva amb el comitè d’empresa i que, almenys fins a la data de redacció de l’informe, el 17 de desembre, «no consten» negociacions en aquest sentit.

«Acord s’ha pres amb una clara manca de garanties jurídiques i econòmiques», va denunciar ahir el candidat del PSC a l’alcaldia, Francesc Miró, el qual va remarcar que aquesta «no és la primera vegada» que el govern de Manel Ferré desobeeix els informes de Secretaria i Intervenció, assenyalant que el mes de setembre passat es va donar compte de fins a 50 informes contraris a propostes del govern.

«És un fet inusual i greu, una mala praxi, i no admetem l’excusa que posa l’alcalde que aquest és un acord inicial, perquè tots ho són per naturalesa i després fer marxa enrere és difícil», afegí.

Així ho va criticar també el candidat d’ERC a l’alcaldia i portaveu a l’Ajuntament d’Amposta, Adam Tomàs, que va advertir que «s’està cometent una il·legalitat flagrant».

Tomàs va lamentar que «hem estat esperant una relació de llocs de treballs i quan ha arribat s’ha aplicat de la forma més partidista», tot recordant que «de 300 treballadors, 9 continuen sent els ‘afavorits’».

En aquest sentit, va recordar que quatre treballadors cobraven la meitat de la borsa de productivitat.

Per la seva banda, l’actual portaveu socialista a l’Ajuntament, Antoni Espanya, es va referir a una part de l’informe que «és molt rellevant», en què tant la secretària com la interventora denuncien «la voluntat de l’equip de govern de diluir les seves funcions amb la creació de dues noves figures, el responsable jurídic i el responsable de recursos humans i econòmics».

Espanya assegurà que «es treuen aquestes dues places noves emparant-se en un informe de Diputació perquè està clar que l’alcalde o diferents regidors no estan còmodes amb la fiscalització que fan la interventora i la secretària».

 

Comitè d’empresa

En una compareixença conjunta que van qualificar «d’excepcional» per la «gravetat dels fets», els grups d’ERC i el PSC també van anunciar que es reuniran amb el comitè d’empresa en breu per informar de les accions que emprendrà a partir d’ara.

«Convençuts que s’ha comès una il·legalitat, farem arribar la nostra denúncia tant a l’administració de l’Estat, a través de la subdelegació del govern perquè ho traslladi al Ministeri d’Administracions Públiques, i a la delegació de Govern de la Generalitat, perquè ho traslladi a la conselleria de Governació», van assegurar.

Comentarios
Multimedia Diari