Últims dos dies per veure les falles de Benicarló abans de la cremà

Benicarló és l’única ciutat de la Taula del Sénia que celebra les falles i aquest cap de setmana s’hi desplacen molts ebrencs

19 mayo 2017 15:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Benicarló és l’única ciutat de la Mancomunitat de la Taula del Sénia que celebra les falles i fins allí es desplacen cada any molts veïns de les Terres de l’Ebre per viure en primera persona la festa valenciana per excel·lència.

Per tot el municipi hi ha repartits un total de dotze falles: la Falla de Benicarló, la del Caduf, la de La Paperina, la del Grill, la de L’Embut, la del Mercat Vell, la de La Carrasca, la d’Els Conquistaors, la de La Barraca-Mallols, la del Campanar, la d’Els Cremats i la del Nou Barri.

Les falles encara es poden visitar avui i demà, quan acabaran cremades amb les flames de la tradicional nit de la cremà (a partir de les 22.30 hores). L’última a cremar serà la falla guanyadora.

Eguany, la falla del Mercat Vell ha sigut la guanyadora del premi a la millor falla gran, mentre que la falla del Caduf s’ha endut el premi a la millor falla infantil.

Els guanyadors, per primer cop, contaran amb un premi de 1.000 euros dotat per la Generalitat Valenciana. De fet, el mateix president Ximo Puig farà una visita a la falla aquest dissabte al matí.

A més dels ebrencs que vulguen desplaçar-se per veure les falles, el grup Pepet i Marieta, format per músics de les Terres de l’Ebre (Ulldecona) i del nord de Castelló (Benicarló), actuarà aquesta nit a partir de la 1 de la matinada a la falla de La Barraca.

Per una altra banda, aquest serà el primer any des de fa més de 25 anys que la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca no actuarà a les Falles de Benicarló.

I és que els fallers no podran rebre cap subvenció de l’Ajuntament de Benicarló si contracten bandes de fora de la província de Castelló. El president de l’Agrupació Musical Senienca, Daniel Puig, explica al Diari que sempre, des de fa quasi 30 anys, la Banda de Música participava a la presentació de la falla d’Els Conquistaors i a l’ofrena. Enguany sí van desplaçar-se el passat 25 de gener a la presentació, convidats pels fallers, però ja no ho faran a l’ofrena per la qüestió de la subvenció.

Comentarios
Multimedia Diari