Manifestació veïnal per donar suport a l’alcalde de Riba-roja

Els veïns es constituiran com a plataforma i recolliran signatures pel dipòsit de residus

| Actualizado a 09 abril 2019 07:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diverses desenes de persones van manifestar-se aquest dilluns, 8 d'abril al migdia, pel centre de Tortosa fins a la delegació del Departament de Territori, a la plaça Gerard Vergés, per donar escalf i suport a l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, cessat divendres passat del seu càrrec de director de serveis territorials del Departament a les Terres de l’Ebre.

Així, els veïns manifestats sostenien, rere una gran bandera del municipi, cartells on es podia llegir «El poble està amb el nostre alcalde», o bé «Torra, així no» i també «Conseller, mentider!». 

Després de la notícia del cessament de Suárez, divendres es va celebrar a Riba-roja una assemblea veïnal, a la qual van assistir més de 250 persones. En aquella reunió es va gestar la Plataforma Riba-roja Decideix, que ara es constituirà oficialment i que compta de moment amb més de 160 veïns.

Aquest dimarts a la tarda mateix està previst que es redacte un manifest i a partir d’ara es començaran a recollir signatures a favor del dipòsit de residus i centre de valorització previst a Riba-roja d’Ebre. De fet, fa unes setmanes ja se’n van recollir 400, però ara es tornaran a recollir donat que en aquell moment encara no es coneixia l’arribada del centre de valorització, que suposarà 30 llocs de treball més als del dipòsit. També estan treballant per organitzar properament una gran manifestació. 

L’objectiu de la plataforma és defensar la sobirania municipal, «ja que molts pobles de la comarca s’han ficat pel mig en aquest tema sense escoltar els mateixos riba-rojans», afirmen. «A l’assemblea hi havia veïns a favor i en contra del dipòsit. Simplement el que volem és que s’escolte Riba-roja. Tant si és que sí com si és que no al dipòsit, que almenys es decideixe des del poble», diu la integrant Maria Franquet.

També l’Associació de Joves de Riba-roja, La Txavalada, han emès un comunicat per expressar que la Plataforma Ribera Digna (en contra de l’abocador) han manifestat una «opinió intoxicada» sobre els joves de Riba-roja en relació a l’opinió que tenen del dipòsit de residus. «No és legítim que parlin en nom dels joves de Riba-roja d’Ebre. El mínim que es pot fer és un sondeig», han dit. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per la seua banda, ha assegurat que el Govern farà «tot el possible» perquè el projecte de construcció del dipòsit de residus no perillosos «no es desenvolupi». Calvet ha dit «intuir» que la llicència d’obres municipal autoritzada per l’alcalde de Riba-roja, Antoni Suárez, no s’adequa al plantejament urbanístic aprovat. «En cas que ho constatem, suspendrem la llicència», ha dit Calvet.

Comentarios
Multimedia Diari