Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Més de 40 activitats per a descobrir el patrimoni i els actius turístics de Tortosa

Del 23 al 25 de setembre s’han programat visites guiades, portes obertes i propostes lúdiques al voltant del riu Ebre

| Actualizado a 20 septiembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa ultima els detalls de les Jornades de descoberta de la ciutat, que es duran a terme aquest proper cap de setmana (del 23 al 25 de setembre) en el marc del Dia Mundial del Turisme (27/09). Es tracta de la tercera edició d’aquestes jornades, que inclouen un ampli ventall de propostes que organitza l’Ajuntament i l’Associació d’Empreses Turístiques de Tortosa.

La programació inclou més de quaranta activitats. «Aquestes estan pensades tant per a la gent que ens pot vindre a descobrir, com per a la mateixa ciutadania de Tortosa, que d’esta manera pot conèixer amb major detall alguns de les elements del ric patrimoni que tenim a la nostra ciutat», explica l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

Activitats de lleure al riu

Les proposes inclouen visites a elements del patrimoni, com el conjunt emmurallat, amb recorreguts dels Miquelets; l’antic escorxador, actual Museu de Tortosa; la catedral, o el refugi antiaeri de la Guerra Civil.

Per primera vegada, les jornades també permetran veure el nou equipament arqueològic Tortosa Cota 0, de la mà de l’arqueòleg que va dur a terme les excavacions, Ramon Ferré.

A més, diumenge durant el matí s’han organitzat activitats de lleure per a descobrir un altre element singular de la ciutat: el riu Ebre. S’hi podrà navegar amb caiac o amb surf de rem (’paddle surf’) pel davant de la façana fluvial de la ciutat.

El programa també inclou una nit musical, dissabte a la plaça de l’Ajuntament, amb l’actuació de Disco Inferno.

Per a consultar el programa íntegre de les jornades, es pot accedir a la web tortosaturisme.cat, o bé a agenda.tortosa.cat. Algunes activitats, en tractar-se d’espais reduïts, compten amb aforament limitat i per tant és necessari inscriure’s-hi prèviament mitjançant la web del departament de Turisme, segons ha informat l’Ajuntament.

El programa d’actes arrenca divendres a les 18.30 amb un recorregut pel riu Ebre amb el llagut lo Sirgador per gaudir de la posta de sol, i una visita al refugi antiaeri, per part de Terra Enllà.

El president de l’Associació d’Empreses Turístiques de Tortosa, Jordi Domingo, ha agraït a l’Ajuntament la tasca per dur a terme aquestes jornades de difusió del patrimoni i de tots els actius turístics de la ciutat. Segons detalla, la campanya turística d’estiu ha estat en general positiva a la ciutat, tot i que la intensa calor ha limitat algunes de les activitats.

Comentarios
Multimedia Diari