Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Miquel Àngel Ribes, alcalde d’Ascó: «Volem que el polígon industrial siga capdavanter»

    Ascó prepara iniciatives vinculades a les energies renovables i les noves tecnologies

    16 agosto 2022 19:44 | Actualizado a 16 agosto 2022 19:48
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Ascó prepara les seues Festes Majors, que arrenquen avui dimecres i s’allargaran fins diumenge. Parlem amb l’alcalde d’Ascó Miquel Àngel Ribes també sobre projectes que està treballant el municipi.

    Com es presenten les festes després de dos anys de pandèmia?

    Hi ha moltíssimes ganes. L’any passat hi havia aforaments limitats als actes i això no ens agradava perquè quan són festes volem que tothom puga assistir. Enguany no hi ha limitacions i tenim molta il·lusió.

    Els pregoners són Antonio Montaña i Josefina Rocamora.

    Són una família coneguda i estimada al poble i han tingut un negoci centenari, el forn, que amb ells acaba. Serà una forma de fer-los un homenatge a tota la saga. Ells repartien el pa amb el cotxe: tocaven el clàxon i els veïns ja sabien que eren ells. Això és una cosa que perdrem.

    Aquest 2022 el pubillatge assoleix el seu 60è aniversari. És un element essencial a la festa d’Ascó?

    Sí, és molt significatiu de la nostra festa. També certamens de pubillatge de Catalunya s’han celebrat a Ascó. Més recentment s’ha incorporat el pubillatge infantil i els hereus.

    Un dels actes novedosos és un Carnaval d’Estiu.

    Des de la Comissió de Festes sempre s’estudia fer actes diferents si agraden a la població. Hi ha molts pobles que fan el Carnaval d’Estiu. Creiem que serà una tarda de disbauxa per passar-ho molt bé.

    A Ascó se’l coneix arreu del territori per la seua gran aposta per la música de qualitat durant les festes.

    Quan vam crear l’Ascó Batega vam pensar que fos un festival al llarg de tot l’estiu que aglutinés diferents tipus de disciplines d’arts escèniques, amb una cartellera variada i de qualitat per a tots els públics. Dins de la Festa Major divendres celebrem el concert de l’Ascó Batega, amb un concert familiar amb els Xiula, i després Macaco, Ítaca Band, Dj Meri i dj Jow Moor. Dissabte a nivell musical tindrà lloc la Festa VA PARIR TOUR, i diumenge els QVOCE, amb tres cantants lírics. També fem una aposta per grans orquestres: Selvatana, Swing Latino, Welcome Band i Himalaya. Avui dimecres tindrem música revival dels 70, 80 i 90 amb Yo suspendí EGB.

    Quin són els actes més propis del poble?

    La xaranga nocturna fa molts anys que es fa. Els veïns llencen aigua des dels balcons als joves, a les 4 de la matinada. No dorm ningú al poble aquell dia. També els focs d’artifici el darrer dia atrauen molta gent de fora. Però m’agradaria destacar que moltes de les activitats les organitzen les associacions del poble i algunes són molt antigues com el concurs del tir al plat, les curses pedestres o el concurs de pesca. D’altra banda, també celebrem actes culturals. Enguany el teatre del dissabte serà Cartes d’amor, protagonitzada per la Lloll Bertran i l’Àlex Casanovas. I dijous inaugurem l’exposició «Domingo Margalef, la memòria del segle XX d’Ascó». La volíem fer el 2020 per commemorar el centenari del seu naixement. Hi haurà obres inèdites. És un artista que també ha retratat el nostre poble.

    Al programa de festes, destaca un contingut sobre la història dels carrers d’Ascó.

    Sempre incloem un monogràfic al programa de festes i enguany va dedicat als carrers i places del poble i es molt interessant per veure la història dels carrers. És un treball de Josep Maria Raduà i Biel Pubill.

    Deixant de parlar de festes, quines iniciatives està treballant Ascó de cara al futur post-nuclear?

    Treballem en l’ampliació del polígon industrial per tal que siga referent en energies renovables i noves tecnologies. Hi haurà una xarxa de calor que donarà escalf als equipaments municipals i també estarà vinculat a una planta d’hidrogen verd. Volem que siga capdavanter. Moltes empreses d’energia renovable es volen implantar aquí i això ha de repercutir en el territori. També tenim en marxa la licitació de la piscina coberta, un tema important per al poble. Vam portar a terme una consulta popular i els veïns, amb una alta participació, van escollir que preferien una coberta a una descoberta. S’havia de ficar solució al projecte de la piscina d’una vegada. Si tot va bé a finals d’any podrem iniciar les obres. Volem potenciar el turisme esportiu i aquest complex serà un equipament més junt amb els altres que tenim.

    Quins altres projectes destacaria?

    Ja han arrencat les obres a l’estació de tren. A la planta de dalt s’ubicarà l’Oficina de Turisme, que tindrà més fàcil accés, i a la part de baix es museïtzarà l’antiga estació, en el marc del projecte del Caspolino. Així ja tindrem l’estació adaptada. També farem obres a Cal Cavaller, amb diverses fases: la planta baixa serà una sala d’exposicions i podrà acollir activitat cultural. Així mateix han començat ja les excavacions al castell. Paral·lelament en breus iniciarem les obres de la façana de l’escola, perquè siga més eficient energèticament, i es farà un nou jardí a la residència d’avis.

    Comentarios
    Multimedia Diari