Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Òmnium Cultural de l’Ebre no celebrarà el Premi Grifonet per rebuig dels empresonaments

Enguany el guardó no recaurà en ningú

Marina Pallás

Whatsapp

La junta directiva d’Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre ha decidit enguany no celebrar el Premi Grifonet a causa de l’empresonament del seu president, Jordi Cuixart, així com del president de l’ANC, Jordi Sànchez, i ‘ dels ‘presos polítics’.

La junta ha explicat que no considera oportuna la celebració d’aquest premi (normalment amb una jornada festiva o un dinar) i que per això enguany el guardó no s’atorgarà a ningú. “Creiem que és una senyal de rebuig a un empresonament injust”, han explicat. “No podem ser feliços si no hi som tots. Ja tindrem en anys vinent noves ocasions d’alegria, però no ara”.

El Grifonet és premi té caràcter honorífic que s’atorga a una persona que per la seua trajectòria cultural o científica i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social o humana, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural, social o científica de les Terres de l’Ebre. En altres edicions s’han guardonat a Joan Beltran, Manel Ollé i Manolo Tomàs, entre d’altres.

La junta també ha aprofitat per fer una crida a la manifestació de Barcelona de dissabte.

 

El premi és una obra de Cinta Sabaté  Foto: Marina Pallás

 

Comentarios

Lea También