Àngel Algueró rep el Premi Belles Arts de Sant Jordi

Les obres premiades i finalistes s’exposaran durant tot l’estiu al convent de Sant Bartomeu de Bellpuig

JUDIT CAMACHO

Whatsapp
L’obra XXL-B, guanyadora del Primer Premi de Belles Arts de Sant Jordi dels PaÏsos Catalans. obra: ÀNGEL ALGUERÓ

L’obra XXL-B, guanyadora del Primer Premi de Belles Arts de Sant Jordi dels PaÏsos Catalans. obra: ÀNGEL ALGUERÓ

L’artista tortosí Àngel Algueró ha rebut el Primer Premi internacional de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans amb l’obra titulada ‘XXL-B’. La pintura va estar realitzada amb acrílic sobre fusta, i destaca per les seues dimensions, de 120 x 122 cm.

L’artista, per a l’obra premiada, un acrílic sobre fusta, es va inspirar amb un antic expositor de pastels que li va regalar anys enrere una botiguera de Tortosa. «Des de sempre m’han perseguit les coses antigues, m’agrada rememorar el passat», explica Algueró.

L’obra forma part de la sèrie ‘XXL’, que neix a partir de tot allò que amb el temps sembla tornar-se invisible, com un record oblidat per l’artista. D’aquesta manera, la mirada del tortosí es va aturar en aquells objectes quotidians, plens de textures envellides i desgastades, atorgant-los el protagonisme sobre la fusta. L’obra, que està sobredimensionada, pretén evidenciar cada detall de la conformació dels elements. La sèrie es compon per cinc obres: dues de mides petites, de 16x16 cm, dues més de 120x122 cm , i una de rodona, amb un radi de 120 cm.

Reconeixement destacat

El jurat, reunit el dia 12 de març i format per experts en art i persones vinculades amb les institucions convocants van atorgar-li el primer premi al tortosí, que es caracteritza per la seva inquietud a l’hora de crear. Per Algueró este premi suposa «un reconeixement més dins la meua trajectòria, sempre dona ànims a seguir pintant».

A més, l’artista ha lamentat l’estat actual del sector: «s’estan tancant moltes galeries i es venen poques obres», lamenta. Per aquest motiu, el premi és «una injecció d’adrenalina per continuar en un món que s’està perdent».

El primer premi està dotat de 6.000 euros i, durant les edicions anteriors, s’organitzava una exposició itinerant de les obres finalistes. Este any, en canvi, s’exposaran durant tot l’estiu al convent de Sant Bartomeu de Bellpuig. Els premis, que estan considerats com uns dels més importants de Catalunya i de l’Estat Espanyol, estan organitzats per la Fundació Jaume Perelló, entitat cultural constituïda amb l’objectiu de fomentar les Arts Plàstiques entre els artistes catalans.

Temas

Comentarios

Lea También