Nous punts de vacunació sense cita a Tortosa, al Temple i el Carrilet

Un 79,2 per cent de la població ebrenca major de 12 anys té la pauta completa

10 septiembre 2021 16:20 | Actualizado a 10 septiembre 2021 16:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha traslladat els punts de vacunació sense cita prèvia de Tortosa al CAP del Temple i l’Edifici del Carrilet, aquest darrer cedit per l’Ajuntament de Tortosa. Els punts de vacunació poblacional per la Covid-19 es va situar primer al pavelló firal i després, amb l’arribada de l’estiu i les altes temperatures, al campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Remolins. Ara, amb l’inici del curs, s’han escollit aquests nous emplaçaments a la capital del Baix Ebre, amb la voluntat de disposar de dos espais «més còmodes i pràctics tant per a la població que es vol vacunar com per als equips de vacunació», segons remarquen des del Departament de Salut. Durant el primer dia operatiu, el nou espai del Carrilet s’hi van vacunar 126 persones, de les quals 86 hi van assistir sense cita prèvia.  

A l’Ebre, hi ha també actiu un altre punt de vacunació poblacional a Amposta. Segons detallà ahir el gerent de la Regió Sanitària, Joan Nin, en les properes setmanes també es preveu activar, de forma puntual, punts de vacunació als centres universitaris ebrencs, tant al campus de la URV com en el complex educatiu i esportiu d’Amposta. 

Dades de vacunació positives
Pel que fa a l’estat de la vacunació al territori, ahir divendres 10 de setembre s’arribava a la xifra de 133.491 primeres dosis administrades a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre. 

Actualment hi ha un total de 112.583 persones amb la pauta completa de vacunació, la qual cosa suposa un 79,2 per cent de població major de 12 anys vacunada. Les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta són les que tenen un percentatge més elevat, amb més del 80 per cent de persones vacunades. En el cas del Baix Ebre i el Montsià, es xifren en el 76 pe cent i 74 per cent, respectivament. 

Pel que fa a la franja d’edat entre 12 i 15 anys, l’última que es va obrir a la vacunació pensant en l’inici del curs escolar, el percentatge de població vacunada amb pauta completa a la Regió Sanitària ebrenca és del 51,6 per cent, segons la informació facilitada per Salut.

Per a Joan Nin, es tracta de dades de vacunació molt positives.  «Cada vacuna és un pas més cap a la normalitat», remarca el gerent de la Regió Sanitària.  Nin ha volgut també fer una crida «a vacunar-se a tota aquella població que encara no ho ha fet», en especial a la franja dels 20 als 39 anys, alhora que ha volgut «agrair la tasca i l’esforç dels equips professionals de l’Atenció Primària, sense els quals no tindríem aquestes dades tan bones de vacunació».

Comentarios
Multimedia Diari