Obres de reforma a l'estació de tren de Tortosa

Ja s´ha clausurat el pas inferior i s´estan adequant les instal·lacions atenent a la seva realitat d´estació terminal

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) està executant diverses obres de millora a l’estació de Tortosa. D’una banda, hi ha els treballs d’allargament del tancament existent, la modernització de la il·luminació i la clausura del pas inferior . També es preveuen els treballs de recreixement de les andanes, que s’elevaran fins als 68 centímetres per facilitar l’accés més segur i còmode als trens. A més, es posarà una franja de seguretat i paviment podotàctil a la vora per a les persones amb discapacitat visual.

També s’ha clausurat el pas inferior per adequar les instal·lacions a la seva configuració d’estació terminal, la qual cosa permet el recorregut en superfície per accedir a les andanes. Aquests treballs suposen el desmuntatge de les baranes i l’execució d’estructures de formigó en els espais del pas. Paral·lelament, s’instal·laran 58 noves columnes de llum de cinc metres d’altura i vuit projectors a la marquesina, amb l’objectiu d’optimitzar la intensitat lumínica a les andanes.

Per últim, les obres inclouen l’allargament del tancament existent entre la via 1 i la ciutat, amb la construcció d’un mur de formigó d’un metre d’altura sobre el qual va una tanca metàl·lica de dos metres d’altura, de les mateixes característiques que l’actual. Aquest tancament és de 50 metres, entre el final actual i el límit de les instal·lacions ferroviàries. D’aquesta manera es pretén evitar trànsits indeguts per les vies i la creació de passos viciosos en punts no autoritzats.

Comentarios
Multimedia Diari