Obres inèdites de l’arxiu de la catedral de Tortosa sonaran a Prada de Conflent

Després d'un primer concert a Tortosa en el marc de la Capital de la Cultura Catalana i del festival Proto~, ara arribaran a la Catalunya Nord el 17 d'agost

| Actualizado a 13 agosto 2021 10:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Obres inèdites composades durant el segle XVIII pel mestre de capella de la catedral de Tortosa, Valero Moreno i Polo, i pel mestre de capella de la catedral de València, Pasqual Fuentes i Alcàsser, es tornaran a escoltar a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord, el pròxim 17 d’agost. Ho faran després que al juliol ja s’haguessen pogut escoltar a Tortosa en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2021 i de la primera edició del festival Proto~. Concretament,  les peces musicals van formar part del repertori del concert participatiu, en el qual van prendre part cantaires de corals amateurs, estudiants de cant i instruments de corda, sota la direcció del prestigiós director de cor i orquestra Francesc Valldecabres.

 Després d’aquell recital, altres institucions han mostrat interès en poder descobrir les composicions d’aquests dos mestres de capella. Per aquest motiu, la 53a edició de la Universitat Catalana d’Estiu, que s’allargarà del 16 al 22 d’agost, ha inclòs al seu programa un nou concert. Serà el 17 d’agost, a les 21 h, a l’església de Sant Pere de Prada de Conflent. Anirà a càrrec del Cor dels Països Catalans, conjuntament amb una orquestra de cambra amb músics professionals de les Terres de l’Ebre i dirigits novament per Francesc Valldecabres. El mateix Valldecabres i el músic tortosí David Matheu van dur a terme la recerca que va permetre recuperar les composicions dels arxius de les catedrals de Tortosa i de València.

 El festival Proto~ va nàixer coincidint amb l’any de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Durant els deu dies de durada va comptar amb una programació de concerts de música de diferents estils i èpoques, amb agrupacions musicals distribuïdes per diversos espais de la ciutat a càrrec de reconeguts músics del territori i d’arreu. També va incloure una part formativa amb diverses classes magistrals de músics de prestigi internacional.

Comentarios
Multimedia Diari