Part del comerç tortosí inicia les rebaixes aprofitant el buit legal

La decisió de les grans cadenes de roba i la difusió que a la ciutat Barcelona havien començat les rebaixes ha empès una part important del comerç a iniciar dies abans el període de rebaixes

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

a són rebaixes al comerç de Tortosa, o en una part destacada d’aquest. La decisió de les grans marques d’aprofitar el buit legal existent per iniciar obertament el període de rebaixes i la difusió de l’inici de les rebaixes a Barcelona ha impulsat a un part important del comerç tortosí a seguir el mateix camí.

Els clients que ahir diumenge, dia de botigues obertes, es van acostar a la zona comercial de la capital ebrenca van poder comprar molts productes rebaixats dies abans de l’inici oficial del període de descomptes, fixat el 7 de gener.

Les grans cadenes amb botigues a la ciutat eren les que més obertament mostraven l’inici de les rebaixes, amb grans cartells col·locats als aparadors amb descomptes de fins al 50 per cent.

Els comerços més tradicionals van reaccionar amb rapidesa i ofereixen, també, uns descomptes molt competitius abans d’hora. És el cas de la sabateria Frances, propietat de Cinta Frances.

«Vaig veure per les notícies de TV3 que a Barcelona ja s’havien iniciat les rebaixes. Així doncs, divendres, dia 2, ja tenia els descomptes a la botiga, tot i que no ho tenia previst, i vaig haver d’improvisar un cartell a l’aparador», explica al Diari. Els seus descomptes oscil·len al voltant del 30 per cent i admet que les vendes han estat positives.

A prop, a la botiga de roba Doñana, han penjat uns cartells amb el 30 i 40 per cent de descompte però sense utilitzar la paraula rebaixes. «Fem promocions, arreglem els preus als nostres clients», apunta Jaume Minguell. «Ho fem per necessitat», afegeix.

Malgrat les ofertes, la resposta dels seus clients ha estat tímida, «i alguns ens han dit que esperaran al dia 7 per venir a comprar».

Àngels Cornelles, de la botida Adolfo Domínguez, admet també que s’ha sumat a les rebaixes afegint-se a l’onada. «No ho tenia previst, però he vist que a Barcelona ho feien i aquí també i m’hi he sumat». En la seva botiga els descomptes arriben fins al 50 per cent i les vendes, apunta, han estat positives.

Altres botigues de la ciutat, tanmateix, han optat per respectar escrupolosament la llei catalana i iniciaran les rebaixes el dimecres, 7 de gener. És el cas de la botiga de moda Tame, propietat d’Eva Arànega. «Ni m’ho he plantejat. Tothom és lliure però jo em nego a començar les rebaixes abans del dia que pertoca».

Cal recordar que, mentre que la legislació catalana estipula que el període de rebaixes comença el 7 de gener, la normativa estatal les permet a qualsevol època de l’any, i molts comerciants, especialment les grans cadenes, no han dubtat a emparar-se sota el Govern espanyol.

La Generalitat no els pot sancionar en estar suspesa la llei catalana fins que el TC es pronunciï sobre el litigi que mantenen en matèria de comerç l’Estat i la Generalitat. El president de PIMEC Comerç a Tarragona, Florenci Nieto, criticà ahir les grans marques que han avançat a les rebaixes.

Comentarios
Multimedia Diari