Pocs canvis en el nou cartipàs municipal de Tortosa, que manté l'estructura en cinc grans àrees

La majoria de regidors conserven les mateixes responsabilitats de l'anterior mandat i n'incorporen de noves

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat dels nous regidors i regidores que l'acompanyaran en el govern municipal que s'acaba d'estrenar, ha presentat aquest dimecres el cartipàs 2015-2019. La composició del nou equip de govern aposta per la continuïtat al capdavant de la majoria de les cinc àrees en què s'estructura l'Ajuntament, i l'alcalde ha repartit les dinou carteres entre set regidors. Pel que fa a les regidories de barri, una figura introduïda per Ferran Bel en el seu primer mandat, també registren pocs canvis, i només tres regidors assumeixen un barri més cadascun. Aquest dijous un ple extraordinari aprovarà formalment la composició del nou cartipàs municipal.

Al capdavant de la 1a tinença d'alcaldia continua Meritxell Roigé, que tornarà a dirigir l'àrea de Serveis al Territori, amb les regidories d'Urbanisme i Obres Públiques, a les quals afegeix Medi Ambient i Mobilitat. Si fins ara era la regidora del barri de la Simpàtica, ara incorpora també el Centre i Nucli Antic. La 2a tinent d'alcalde, Ana Algueró, dirigirà novament l'àrea de Serveis a les Persones, amb Acció Social i Ensenyament. Continuarà de regidora del barri de Santa Clara. Emili Lehmann serà el 3r tinent alcalde, responsable de l'àrea de Promoció de la Ciutat. Serà regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Fires, Hisenda, Noves Tecnologies i Agermanaments. Continua al capdavant del barri de Ferreries.

El 4t tinent d'alcalde és Domingo Tomàs, que continuarà portant l'àrea d'Espai Públic, amb les regidories de Serveis i Logística, i Festes, com fins ara. La 5a tinent d'alcalde és Dolors Queralt, regidora de nova incorporació, que serà la titular de Cultura i Universitats. Queralt serà regidora del barri del Grup el Temple. El fins ara regidor de Cultura, el 6è tinent d'alcalde, Joaquim del Pino, passa a dirigir les regidories d'Esports i Governació i SAC. Del Pino continuarà de regidor del Rastre i incorpora Sant Josep de la Muntanya. I, finalment, el 7è tinent d'alcalde, Alfredo Ferré, s'estrena al capdavant de l'àrea de Serveis Centrals, manté les regidories de Turisme i Joventut, i incorpora Seguretat i Personal.

L'alcalde coordinarà les 5 àrees i serà l'interlocutor amb la Federació d'Associacions de Veïns, que representa a tots els barris de la ciutat. Bel ha recordat que dissabte passat ja va nomenar Esther Vidal i José Antonio Estíbalez com a alcaldes pedanis des Reguers i Vinallop, respectivament. Demà dijous es constituiran les juntes de coordinació dels barris i dels pobles.

Comentarios
Multimedia Diari