Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ports enllesteix els treballs d’un nou passeig darrere de la llotja de la Ràpita

La urbanització duta a terme, que ha suposat una inversió de 729.000 euros, dona continuïtat al passeig marítim

| Actualizado a 01 octubre 2022 06:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ports de la Generalitat ha enllestit els treballs d’un nou passeig construït al port de la Ràpita, a la zona de darrere de la llotja de pescadors, entre l’anomenat «moll dels jubilats» i Sant Carles Marina.

La urbanització portada a terme, així, dona continuïtat al passeig marítim de la Ràpita fins al darrere de la llotja, amb l’objectiu de fer més permeable el port i integrant-lo més al teixit urbà. L’actuació ha suposat una inversió de 729.000 euros, feta per Ports de la Generalitat.

D’aquesta manera, vianants o usuaris de bicicleta poden fer tot un recorregut pel llarg passeig marítim del municipi a través de gairebé tota la seua façana marítima, fins més enllà del port i a tocar de la Marina. En concret s’ha habilitat un passeig de 260 metres de longitud, destinat a ús ciutadà com a espai de passeig al costat de l’escullera de la zona destinada a la nàutica popular i la dàrsena esportiva que ocupa Sant Carles Marina. Els visitants gaudeixen, d’una banda, de les vistes a la mar i, de l’altra, a la serra del Montsià.

El nou espai conté arbrat i s’ha equipat amb bancs per als visitants i papereres. També s’ha dotat de llumeneres amb tecnologia LED, per potenciar l’estalvi energètic. Així mateix, s’han posat pilones d’un metre d’alçada per delimitar el pas a les zones d’entrada al nou passeig.

L’espai disposa de xarxes de sanejament, xarxes d’aigües pluvials i xarxa de telecomunicacions, segons ha detallat al Diari Ports de la Generalitat.

Obres a la Base Nàutica

Aquesta urbanització s’ha completat amb les obres marítimes que formen part de de la Base Nàutica, amb un moll, unes grades i una rampa. El nou moll té 17,78 metres de longitud i s’ha construït adossat a la nova rampa de 14 metres d’amplada, que s’utilitzarà per avarar les embarcacions de vela lleugera, els caiacs i taules de paddel surf que s’utilitzaran a la Base Nàutica per practicar activitats nàutiques.

Les grades es convertiran en un nou espai d’ús públic perquè els ciutadans puguin contemplar la badia dels Alfacs i gaudir de l’entorn.

En aquests moments s’estan fent les obres de la Base Nàutica.

Aquest serà un edifici autosuficient energèticament que ha d’albergar els serveis de l’Escola de vela i activitats nàutiques en general. L’objectiu és convertir l’espai en un centre de referència que potenciï l’activitat nàutica i les Terres de l’Ebre internacionalment.

El port de la Ràpita està ubicat dins de la badia dels Alfacs, un entorn natural que permet gaudir de condicions òptimes de recer que juntament amb una climatologia favorable permet desenvolupar activitats relacionades als esports nàutics tot l’any. A més, el port té una situació geogràfica estratègica a prop de les Illes Balears i la costa de Castelló.

Així mateix, el port disposa de 1.822 amarradors esportius que el posicionen com a líder en activitat nàutica a la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre. Aquests atributs han estat el marc idoni per decidir fer una base nàutica que ha de ser un centre de reconegut de serveis nàutics d’oci, esport i competició a les Terres de l’Ebre, Catalunya i arreu del món, que promocionarà el port, la ciutat, el territori i el país a escala internacional.

Comentarios
Multimedia Diari