Primer Congrés sobre la Guerra Civil a les Terres de l’Ebre

Tortosa acull la presentació, amb dues ponències aquest divendres

| Actualizado a 22 septiembre 2021 10:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

’Aula Didàctica del Museu de Tortosa acollirà, aquest divendres 24 de setembre, la sessió de presentació del primer Congrés Internacional La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre (1936-1939).

L’acte s’emmarca en la celebració dels actes de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 i inclourà dues ponències: la primera portarà per títol ‘Més enllà de Hemingway: corresponsals de guerra a Tortosa’, a càrrec de l’historiador Roc Salvadó;  i la segona, ‘Civils evacuats, a la muntanya i al Delta’, amb el periodista i historiador Andreu Caralt. Les intervencions estaran moderades per l’historiador Ramon Gironès. Seran l’avantsala del Congrés Internacional La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre (1936-1939) que se celebrarà del 22 al i 24 d’octubre a Gandesa i que comptarà amb la participació d’especialistes nacionals i internacionals. S’hi presentaran comunicacions seleccionades pel comitè científic del congrés, s’han previst visites guiades als espais històrics i un acte commemoratiu de l’Associació d’Aviadors de la República.

El congrés està organitzat per l’Ajuntament de Gandesa, l’Ajuntament de Tortosa, la Universitat Internacional de Catalunya i el Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre. A més, compta amb el suport de l’Associació d’Aviadors de la República, la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura, el Consell Comarcal de la Terra Alta, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, el Memorial Democràtic, el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre, l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, l’Institut Ramon Muntaner, l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, el Patronat pro Batea i l’Associació del Poble Vell de Corbera d’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari