Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Projectes sobre el món agroalimentari i tecnologia 5G a la Fira Àgora a Ulldecona

Se celebrarà el pròxim dia 15 d’abril

29 marzo 2023 12:21 | Actualizado a 29 marzo 2023 12:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Ulldecona han presentat este matí la VI Fira de l’Economia Social i Cooperativa, Àgora. Se celebrarà el pròxim 15 d’abril a Ulldecona.

Esta edició porta per títol #terresdevida perquè, segons els organitzadors, vol «trencar els estereotips que envolten el món rural i, molt especialment, a les Terres de d’Ebre, mostrant el seu dinamisme, la diversitat de projectes i iniciatives que van des del món agroalimentari fins a la tecnologia 5G, passant per la cultura, el patrimoni o la indústria» i afegeixen que «el món rural lluny d’emmirallar-se en el món urbà n’ha creat un a la seua manera, on la proximitat i cada cop més l’economia social i solidària i la innovació a partir de la tradició i del patrimoni local, tenen un lloc destacat».

Pel que fa a les novetats, una de les més destacades és la potenciació del Punt d’Acompanyament dins de l’Espai Ateneu, on també es faran les Converses, xarrades de petit format per tractar temes d’interés al territori.

Aquí les persones que tinguen qualsevol mena de projecte al cap trobaran una tècnica de l’Ateneu que les assessorarà i les ajudarà a començar a transformar la seua idea en un projecte real. També s’ha incorporat l’elaboració d’un macro mural conjunt on les assistents podran explicar els seus projectes actuals o futurs, opinar sobre qualsevol tema o simplement saludar.

Segons les organitzadores, «volem teixir entre totes este aparador col·laboratiu com una manera de donar visibilitat a la feina feta que es veja la gran xarxa que s’ha anat teixint els últims anys».

Estes novetats també s’emmarquen en una nova distribució de la fira. Els espais centrals utilitzats fins ara són substituïts per altres espais de la via pública. Segons els organitzadors, «perquè els espais també s’adapten i canvien per a ser-ne també protagonistes». Així, la vintena d’estands previstos es muntaran al carrer Santa Bàrbara i a la plaça Diputació.

No hi faltaran clàssics de la fira com els Diàlegs o les xarrades amb la participació, entre altres, de l’artista i ballarí, Roberto Olivan, o de Pepa Subirats, directora del museu de la pauma del Mas de Barerans. Repetiran novament l’Espai Ludoteca per als més menuts i el servei de bar durant tota la jornada.

Tot i els canvis, la fira manté intacte el seu objectiu principal, com és visibilitzar les iniciatives existents al territori d’economia social, cooperativisme i consum responsable i respectuós amb el medi ambient i animar la gent a què opten per estes alternatives més sostenibles. Alhora reivindica un espai de trobada per a reflexionar i crear xarxa entre les persones interessades en estos models d’economia col·laborativa que dia a dia estan prenent més força.

La fira manté el seu horari de les 10.30 a les 20.00 hores, amb una aturada per a fer un dinar de germanor amb tots els participants.

Ulldecona acollirà el pròxim dissabte 15 d’abril una nova edició de la Fira de l’Economia Social i Cooperativa, Àgora, que l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, en col·laboració de l’Ajuntament d’Ulldecona, organitza a la població des de fa sis anys.

Aquesta edició porta per títol #terresdevida. L’objectiu d’aquesta edició és, en primer lloc, començar a trencar els estereotips que històricament han envoltat el món rural i, molt especialment, les Terres de d’Ebre mostrant la diversitat de projectes i iniciatives que van del món agroalimentari fins a tecnologia 5G, passant per cultura, patrimoni o indústria.

Comentarios
Multimedia Diari