Protegiran parts del litoral del Delta per evitar que el mar entri als camps

La Direcció General de Costes actuarà en dos punts concrets de la costa dels Alfacs, així com a la zona del Fangar, en zones malmeses del Goleró i la finca Bombita

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La direcció general de Costes a Tarragona, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, iniciarà en breu tot un seguit d’obres per refer algunes parts del delta de l’Ebre malmeses pels últims temporals, amb un pressupost global de més de 400.000 euros.

Dues de les actuacions preveuen refer les barreres naturals existents a la línia de costa de la badia dels Alfacs, per evitar que l’aigua de mar entri als arrossars i malmeti els camps, tal com succeeix de forma recurrent quan hi ha temporals de llevant.

Una de les actuacions previstes és la de refer el camí de guarda ja existent, a la zona propera als embarcadors de les empreses muscleres (àrea coneguda com la Petita Venècia) al llarg de 260 metres, on els terrenys ja són de do- mini públic maritimoterrestre.

Un altre dels punts d’actuació és un tram de 610 metres de litoral a l’altura del Poble Nou del Delta, al terme municipal d’Amposta. Com en el cas anterior, també es preveu construir un sistema de defensa natural contra els efectes de l’onatge, donant continuïtat a una actuació similar ja duta a terme a la zona al llarg de dos quilòmetres, segons detallen al Diari fonts de la Subdelegació del Govern a Tarragona.

Aquestes dues obres són actuacions puntuals, en espera del projecte global de camí de guarda que ha d’executar el Ministeri de Medi Ambient al litoral dels Alfacs.

 

Hemidelta esquerre

En les properes setmanes també estan planificades altres actuacions d’emergència en zones del litoral del Fangar, a l’hemidelta esquerre. Es preveu l’arranjament de 70 metres de la vora del canal del Goleró que van quedar malmesos pels temporals.

També s’arranjaran uns dos quilòmetres del camí del Goleró a les bombes de Forensa i uns 200 metres del camí paral·lel al canal de circumval·lació, el qual s’ampliarà dels tres metres actuals fins als cinc metres.

Per últim, també es durà a terme una actuació a la finca Bombita, una antiga explotació arrossera que va ser adquirida i naturalitzada per l’Estat fa uns anys.

Concretament, s’ha d’arranjar el dic que separa el canal de la llacuna natural de la zona, amb l’objectiu que aquesta llacuna no s’acabi buidant, asseguren des de la Direcció de Costes a Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari