Quatre agents mediambientals vigilen la platja de l’Eucaliptus d'Amposta

S’encarreguen d’informar els visitants sobre la nova ordenança de platges aprovada per l’Ajuntament del municipi

| Actualizado a 22 agosto 2021 06:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sota l’eslògan «Quan vagis a la platja, siguis responsable», l’ajuntament d’Amposta està fent aquest estiu una campanya informativa per tal de conservar les platges en bon estat i conscienciar a la ciutadania. Dintre aquesta campanya, s’han contractat quatre agents cívics per reforçar-la i que informin de la nova ordenança de platges aprovada en el ple del passat mes de maig.

Des de fa algunes setmanes, dos agents mediambientals s’ocupen d’aquesta tasca informativa entre setmana i quatre ho fan en cap de setmana. «De moment es tracta d’una prova pilot, però creiem que s’ha d’instaurar per intentar fer complir la nova ordenança de platja i que tothom pugui gaudir-la sense molestar», diu Pep Simó, regidor de turisme i promoció exterior de l’Ajuntament d’Amposta, i explica que, des del consistori valoren molt positivament el funcionament de la campanya, tot i que encara queda per valorar la resta de temporada estiuenca. «De moment les platges han passat la prova d’estiu, però encara estem a meitat. Som conscients que lo fort ve després d’un mes i mig» explica el regidor de turisme.

D’aquesta campanya, Simó també en destaca l’impacte positiu que pot tenir sobre l’entorn mediambiental i deixar de banda aquelles actituds que perjudiquen la platja: «Hi ha zones on les dunes estan creixent perquè no passen vehicles i hi ha espais que s’estan recuperant i fent-se més resilients per aguantar temporals. La finalitat és preservar un espai natural, sigui en pagament, sigui amb agents, però al final és un objectiu és compartit. Estem molt contents, si un espai el preserves, això fa que no passi tanta gent i es conservi millor. Aquest és l’objectiu»

A més d’incorporar aquests treballadors, s’han pres mesures per regular l’entrada de vehicles. Aquesta mesura s’ha pres també en altres espais de la zona, com a la barra del Trabucador on des de fa alguns mesos s’ha de pagar per accedir-hi. «Cada municipi ha pres la iniciativa per intentar controlar les platges i ha optat per unes opcions i en el nostre cas, hem decidit instal·lar gairebé 1.200 pals i cordes, gairebé 4 km, per evitar que entrin vehicles i després també hem incorporat aquests agents mediambientals. De moment el resultat ha estat positiu, aquest espai natural s’ha de conservar, controlar i cuidar».

Aquesta iniciativa sorgeix a partir de l’aprovació de l’ordenança d’ús de platges que va ser aprovada en el ple de l’ajuntament d’Amposta el 31 de maig. Aquesta ordenança dicta tot el que es pot fer a la zona i en quin horari. Segons s’especifica a l’ordenança, està prohibit l’accés de vehicles a la platja excepte en les zones indicades per a tal fi, així com tampoc acampar ni passar la nit a la platja, ni fer-hi foc. També es limiten a les zones destinades per a tal fi la pesca recreativa de 20 h a 8 h i la presència de gossos, a excepció dels gossos pigall, i altres animals domèstics durant setmana Santa i el període estiuenc. Pel que fa als animals domèstics, també s’especifica que hauran d’anar lligats i els propietaris s’hauran de fer càrrec dels seus excrements.

Repte de futur

Des de la regidora de turisme de l’Ajuntament d’Amposta, expliquen que són conscients que la platja s’ha de continuar millorant, i un dels objectius de futur és intentar ampliar les zones per a gossos. «Al final es tracta d’una platja urbana i volem continuar treballant-hi i que sigui més accessible de cara a l’any vinent. Amb el permís de costes volem adequar la voluntat de la gent perquè tothom la gaudeixi sense molestar i poder conservar-la», afirma Simó.

Comentarios
Multimedia Diari