Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reclamen millores del servei ferroviari a l’única estació de tota la comarca del Montsià

L’Ajuntament d’Ulldecona exposa a la Generalitat la necessitat d’augmentar les freqüències de connexió amb la ciutat de Barcelona i demana solucions per reduir el temps del trajecte

| Actualizado a 05 mayo 2022 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’estació de tren d’Ulldecona (anomenada Ulldecona-Alcanar-la Sénia) és l’única de la comarca del Montsià. Però tot i estar situada en ple Corredor Mediterrani, disposa de poques freqüències i l’edifici de l’estació està tancat des de fa més de vint anys (el municipi en té cedida una part, que funciona com a seu d’entitats). Usuaris i ens locals, en especial l’Ajuntament d’Ulldecona, reclamen millores per poder disposar d’un bon servei públic.

Els rodalies de Catalunya acaben o arranquen majoritàriament de Tortosa (R16), mentre que els valencians ho fan a Vinaròs. Així, a l’estació Ulldecona-Alcanar-la Sénia tenen sortida/arribada cinc trens direcció l’Aldea-Barcelona i cinc direcció Vinaròs-València.

Un dels principals problemes és el temps de trajecte per recórrer els 200 quilòmetres fins la capital catalana. «Anant bé, cosa que rarament passa, per arribar a Barcelona o tornar en tren des d’Ulldecona es tarda tres hores i mitja, mentre que arribar a València, quasi a la mateixa distància, són dos hores», detalla l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura. Això és degut principalment al fet que els trens, en arribar a l’estació de l’Aldea (tant en sentit nord com en sentit sud) es desvien per entrar a Tortosa i tornar, fet que incrementa la durada del trajecte en una hora. Aquesta és una de les conseqüències que s’arrosseguen des que a finals dels anys 90 es va desmantellar el tram de via fèrria Tortosa-Freginals i no s’ha corregit encara.

L’Ajuntament d’Ulldecona ha demanat novament una millora del servei ferroviari a la Generalitat, que té les competències traspassades, mentre que Renfe és qui s’encarrega del servei en unes infraestructures gestionades al seu torn per ADIF. Així, membres dels diferents partits del Consistori van participar recentment en una reunió amb el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín.

Les peticions fan referència tant a la necessitat d’augmentar les freqüències en direcció Barcelona com a la millora de tarifes, horaris i, sobretot, a la reducció del temps de trajecte i major comoditat dels combois. La reducció del temps de trajecte cap a Barcelona es podria solucionar, segons Ventura, amb la creació d’un servei o sistema de trens llançadora que unís de forma continuada les estacions de Tortosa i l’Aldea.

«Una altra de les anomalies històriques és la nefasta connexió i coordinació entre els trens regionals de Catalunya i els de València», lamenta l’alcaldessa. Quasi la totalitat dels combois tenen inici i final de recorregut a l’Aldea-Tortosa i a Vinaròs, de manera que l’estació d’Ulldecona queda al mig, fet que deixa sense una bona comunicació ferroviària l’interior de la comarca del Montsià i el nord del Baix Maestrat.

Així, des de l’Ajuntament s’ha tornat a demanar «el treball conjunt i la col·laboració entre la Generalitat catalana i la valenciana per corregir aquesta disfunció del servei», una demanda històrica que ja s’havia vehiculat anys enrere a través de la Taula del Sénia.

«Aquestes millores són bàsiques si realment ens creiem l’agenda 2030, la mobilitat sostenible, l’aposta pel transport públic i les mesures per evitar el despoblament dels àmbits allunyats de les grans ciutats». I és que per exemple, Ventura remarca el fet que l’estació d’Ulldecona es troba dins del nucli urbà de la població, de manera que els veïns hi poden accedir a peu, i hi ha places d’aparcament de vehicles pels que s’hi desplacin des de les poblacions properes.

Comentarios
Multimedia Diari