Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Recuperaran el paper de les dones a la Guerra Civil

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre prepara un nou espai expositiu al Centre d’Interpretació 115 dies de Corbera

28 abril 2022 10:57 | Actualizado a 28 abril 2022 11:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) recuperarà la memòria de les dones que van patir la Guerra Civil i la postguerra a través d’un nou espai expositiu instal·lat al Centre d’Interpretació 115 dies, de Corbera d’Ebre. El nou box s’afegirà a l’exposició permanent, que actualment és el centre amb més visitants del COMEBE.

La comissària del nou espai serà la historiadora Anna Sospedra, autora de l’obra «Doblement oblidades», un estudi que recupera la memòria de les dones a les brigades internacionals. L’estudi, editat per la Universitat Rovira i Virgili, va ser reconegut l’any 2019 amb un premi del Memorial Democràtic, que en va facilitar la publicació.

El director del COMEBE, Batiste Forcadell, remarca la importància de crear un espai específic a parlar dels rols femenins durant la Guerra Civil i la postguerra.

Per a Batista, «parlem massa sovint de la memòria al front i els camps de batalla però se’ns oblida el paper de les dones en aquella època. Elles són les grans oblidades. Des del COMEBE ho volem reivindicar i per això també hem apostat per una historiadora tortosina, apostant així pel territori i pel talent de les dones».

Així mateix, per a la titular de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, recuperar i reivindicar les veus de les dones ha esdevingut una prioritat del Departament, en paraules seves: «històricament el paper de la dona durant la guerra no s’ha reconegut prou.

I elles també hi eren, també van ser víctimes directes de la repressió i des de la rereguarda es van encarregar de les famílies, de l’atenció als soldats i als ferits... elles també van escriure aquesta pàgina fúnebre de la nostra història. I és de justícia incloure-les en la nostra memòria democràtica».

El nou espai recrearà els diversos treballs femenins que desenvolupaven per al sosteniment de l’economia de guerra i de postguerra.

Comentarios
Multimedia Diari