Roquetes renova les baranes del canal de la dreta de l’Ebre

Dins d’un pla per dignificar tot l’entorn de la conducció d’aigua que travessa el municipi

| Actualizado a 14 abril 2022 05:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Roquetes ultima les obres de substitució de la barana del canal de la dreta de l’Ebre, que travessa el seu nucli urbà, per renovar-la i fer-la més segura.

Segons explica al Diari l’alcalde de la població del Baix Ebre, Ivan Garcia, els operaris han tret el mur, les jardineres i els bancs que hi havia, que estaven d’esquena al canal, al llarg d’un tram de 360 metres; i s’estan substituint per una nova barana metàl·lica, amb nous bancs encarats al canal.

El projecte compta amb un pressupost de 175.000 euros, amb una subvenció del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. L’Ajuntament preveu acabar l’obra després de Setmana Santa, després que les pluges han retardat el ritme dels treballs.

L’actuació forma part d’un paquet d’obres projectades aquesta legislatura per l’Ajuntament de Roquetes, amb l’objectiu de millorar tot l’entorn del canal de la dreta de l’Ebre, que travessa el nucli urbà al llarg d’uns 600 metres. «Fins ara el municipi hi havia viscut en bona mesura d’esquenes al canal, i ara això canviarà», detalla l’alcalde.

Tres fases

Així, aquest pla de millora de tot l’entorn s’ha dut a terme en tres fases al llarg dels tres últims anys.

Al 2019 es va fer la remodelació del Passeig Ramon Bosch, a tocar de l’edifici de l’ajuntament, amb una inversió de 160.000 euros.

La segona fase correspon a l’actual renovació de la barana; conjuntament amb un altre projecte de millora de l’enllumenat (que ha abastat més carrers del municipi), i de millora de la vorera al Carrer del Canal.

Un projecte, aquest darrer, al que s’ha destinat una dotació de 565.000 euros, dels quals 125.000 estaven subvencionats pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat i la resta va anar a càrrec del romanent del mateix consistori, segons detalla Garcia.

Ara queda pendent una tercera fase, que es preveu licitar aquest mateix estiu, per adequar una nova plaça i zona verda vora el canal en una àrea on ara hi ha aparcaments de vehicles. Una actuació a la que es destinaran 275.000 euros i que rebrà també la subvenció del PAM de la Diputació, corresponent a aquest 2022.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Roquetes preveu dignificar tota aquesta zona central del nucli urbà, marcada pel pas del canal des que aquest es va construir i inaugurar fa prop de 165 anys.

Comentarios
Multimedia Diari