Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Roquetes vol convertir el mercat en centre cultural

Per tal de protegir aquest històric edifici municipal, el pròxim ple del mes d’abril el declararà Bé Cultural d’Interès Local

| Actualizado a 31 marzo 2023 23:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Roquetes ha presentat el projecte de remodelació del mercat municipal, amb l’objectiu de convertir-lo en «el mercat de la cultura», on fer concerts i fires, entre altres activitats.

L’alcalde del municipi, Ivan Garcia, ha explicat que «no s’ha pogut dinamitzar el mercat, ni amb empreses del sector públic ni privat, perquè no han acceptat les condicions d’ús, i a més, els hàbits de compra de la ciutadania també han canviat». Però segons ha insistit, «no es pot tenir un edifici històric amb les condicions en què es troba» actualment. L’avantprojecte de reforma s’ha encarregat a Jordi Barceló, un arquitecte de Roquetes, qui, segons Garcia, ha rebut l’encàrrec amb il·lusió. L’edifici podria fer funcions d’auditori, com a lloc de trobades, fires, cursos, tallers, concerts i actes de carrer, entre d’altres.

L’alcalde ha anunciat que per tal de protegir l’edifici, al ple del mes d’abril es declararà Bé Cultural d’Interès Local, cosa que permetrà poder acollir-se a subvencions del Departament de Cultura per poder fer-ne la rehabilitació. Per la seva part, el regidor de Cultura, Sisco Ollé, ha recordat que «des del govern s’han recuperat diversos espais emblemàtics, com l’antic ajuntament». Ollé ha remarcat que amb aquesta reforma es vol donar suport i fer sinergies amb les entitats culturals que vulguin dinamitzar les seves activitats, i també les pròpies de l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari