Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Salut redactarà enguany el pla funcional del nou hospital ebrenc

El conseller, Manel Balcells, referma el compromís amb el nou centre, en paral·lel a l’ampliació del Verge de la Cinta

| Actualizado a 20 enero 2023 20:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Manel Balcells va fer aquest divendres la seva primera visita com a conseller de Salut a Tortosa i va confirmar que la Generalitat construirà el nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre, en els terrenys que cedirà l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre al barri de Ferreries. «Estic avui aquí per confirmar que hi haurà nou hospital», va dir. En aquest sentit, va anunciar que s’inicia ja la redacció del pla funcional del nou centre, sense esperar a tenir formalment la cessió dels terrenys, actualment en tràmit.

Salut compta amb una reserva pressupostària de 500.000 euros aquest 2023 per aquesta redacció. Com va informar el Diari, l’Ajuntament ja disposa de tot els terrenys (més de 43.000 metres quadrats) al pla parcial Camí de Roquetes i està tramitant la modificació del planejament urbanístic per tal que deixen de ser sòl per a habitatges i puguen ser qualificats com a sòl per a equipaments.

Un procés que avança, per tant, en paral·lel a les obres d’ampliació de l’actual Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. La licitació ja està en marxa i les obres arrencaran el segon semestre d’aquest any, per tal de millorar quiròfans, consultes externes o l’hospital de dia, entre d’altres, així com l’aparcament, segons va remarcar Balcells. «La ciutadania es mereix tenir les condicions necessàries per a una bona atenció sanitària», en l’impàs fins que no es construirà el nou hospital.

«Un nou hospital que no me l’imagino de cap altra manera que un hospital universitari, amb uns estudis de Medicina juntament amb els d’Infermeria, amb docència, recerca i innovació», afirmà el conseller.

Així, tant Balcells com l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, van confirmar contactes estrets amb el Departament d’Universitats i Recerca –amb una trobada concertada amb el conseller Joaquim Nadal aviat- per tractar aquest assumpte. «La sintonia és altíssima i s’hi està treballant perquè sigui possible», va dir Balcells.

Una feina que necessita «la complicitat de Salut» i també de la Universitat Rovira i Virgili (URV), tal i com va recordar l’alcaldessa.

«Hem d’aconseguir que sigui atractiu per als professionals venir a Terres de l’Ebre a treballar i això s’aconsegueix no només amb un projecte arquitectònic», remarcà el conseller.

Pel que fa a l’ampliació del Verge de la Cinta, l’actuació contempla una obra de nova construcció de 10.618,38 metres quadrats, una reforma de 1.200,50 metres quadrats, i la connexió entre l’hospital i el centre de la ciutat, amb un pressupost de més de 38 milions. L’alcaldessa destacà entre altres la importància del nou pàrquing, que ha de permetre resoldre els problemes de mobilitat actuals.

Reunió amb la plataforma

A més de visitar l’hospital i mantenir una reunió de treball a l’Ajuntament de Tortosa, el conseller de Salut també es va trobar amb membres de la Plataforma per a un nou Hospital a les Terres de l’Ebre. El moviment social celebra el compromís del nou conseller, veu un canvi de tarannà a Salut, s’ofereix a col·laborar amb el pla funcional i demana un cronograma per garantir que se segueixen els terminis per a la consecució del nou equipament. «Al territori se’ns han fet moltes promeses, per tant, estem satisfets del compromís però ens mantindrem amatents per fer que es compleixi», explicà al Diari un dels portaveus de la plataforma, Sisco Lahosa.

Móra d’Ebre

Abans de Tortosa, el conseller de Salut va visitar l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, on ha acabat la primera fase de les obres de millora del centre. Entre altres, s’han millorat els espais de la cirurgia major ambulatòria, mentre que la segona fase preveu la construcció dels nous quiròfans. El conseller defensa que l’Hospital Comarcal ha de créixer en activitat, «donant una resposta de proximitat amb uns equipaments nous i de nivell». Balcells també va destacar les injeccions del Catsalut per aconseguir l’equilibri econòmic i pagar els complements per objectiu tant d’aquest centre, com el de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i d’altres a Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari