Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Segona fase de millores a l’àrea quirúrgica de l’hospital de Móra d’Ebre

Les obres en marxa inclouen la reforma i ampliació de l’àrea d’esterilització, la sala de parts i un dels quiròfans del centre comarcal

06 octubre 2022 18:41 | Actualizado a 06 octubre 2022 18:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei Català de la Salut (Catsalut) ha iniciat la segona fase de les obres d’ampliació i millora de l’àrea quirúrgica a l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre, que inclou l’àrea d’esterilització, la sala de parts i el quiròfan 3.

Durant la primera fase de les obres d’ampliació i millora a l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre s’ha executat la nova àrea de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) que ja es troba en funcionament des de principis de setembre. Paral·lelament, s’ha treballat també en l’adequació i millora de l’Àrea de gabinets d’endoscòpia i de cirurgia menor, en la que s’ha habilitat una nova sala per a tècniques endoscòpiques, que s’està acabant d’equipar.

Aquesta reestructuració ha comportat l’habilitació d’una nova sala d’actes, ja equipada i en funcionament. El CatSalut ha invertit en aquesta primera fase més d’un milió d’euros entre obra i equipament.

Així, ara s’ha iniciat a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre la segona fase del projecte d’ampliació, millora i renovació tecnològica de l’àrea quirúrgica del centre. Aquesta segona fase inclou la reforma i ampliació de l’àrea d’esterilització, amb maquinària nova, i l’adequació i millora tant de la sala de parts com del quiròfan número 3. Una vegada finalitzada la segona fase començarà la tercera i última etapa de les obres, que inclourà l’adequació i renovació dels dos quiròfans restants. Els treballs d’obra de la segona i tercera fase s’han adjudicat per un import d’1.540.103,63 euros.

A més, l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre disposa, des del passat mes de setembre, d’un nou aparell TAC amb majors prestacions, que permet ampliar l’espectre d’exploracions i tècniques i que millora notablement la qualitat i les possibilitats diagnòstiques respecte al TAC anterior, a més de suposar una millora en la seguretat dels procediments, ja que irradia menys durant la realització de la prova i millora el temps d’exploració.

Aquest nou equipament, valorat en 408.034,99 euros, ha estat finançat dins el Pla Inveat impulsat pel Govern d’Espanya, Projecte finançat per la Unió Europea a través del Mecanisme de Recuperació i Resilència (Next Generation EU).

Hi ha en funcionament un nou TAC, amb una inversió de vora mig milió d’euros
Comentarios
Multimedia Diari